Srbija

Вучић: Курти је данас хапсио Србе и због „Отвореног Балкана“

СрбијаРеално/ТИРАНА/21.12 – Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је данашња акција косовске полиције у Штрпцу, у којој је ухапшено 10 особа, међу којима и бивши председник те општине, реакција Приштине и на данашњи самит у оквиру „Отвореног Балкана“, питајући како то Приштина увек нађе криминалце само међу Србима.

„На почетку су говорили да је суштина да на северу КиМ живе криминалци и водили су кампању, са делом београдских медија, и то годинама, а не месецима, да су криминалци са севера, па би рекли – шта год да ураде, дозовљено је, јер то раде, не против Срба, него против криминалаца“, констатовао је Вучић.

Он је иронично приметио и да су „изгледа криминалци и на југу“.

„Све го криминалац… отишли су у Штрпце, ухапсише 10 људи и сви криминалци… Не знам само како успут не нађоше, у Липљану, Урошевцу, негде друге, још неког криминалца, него само међу Србима“, рекао је Вучић.

Он је указао да је премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти то урадио и због самита „Овтореног Балкана“, који је данас одржан у Тирани.

„Добићу више података када се вратим у Београд и обезбедићемо правну помоћ свим људима, Србима, да видимо о чему се тачно ради“, рекао је Вучић.

Back to top button