Izdvojene vestiSrbija

Vučić: Meta protesta nisam ja, već Srbija, podrška iz ZG i PR to potvrđuje

SrbijaRealno/Beograd/29.05.23. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da meta protesta nije on, već Srbija i da se to vidi u podršci koje demonstracije imaju u Zagrebu, Prištini i nekim drugim gradovima regiona.

“Zagreb, deo političkog Sarajeva, deo političke Podgorice i Priština žele po svaku cenu da dođe do promene vlasti u Srbiji. Ne rade oni to zbog Aleksandra Vučića. Nisam ja meta. Meta je Srbija u pravom smislu te reči”, rekao je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić na TV Pink. Predsednik je zato upitao – šta mislite zbog čega je neko u Zagrebu ili u Prištini zainteresovan da u Srbiji dođe do svrgavanja vlasti na protestima? Zašto je to njima u interesu, zato što je Srbija loša, da bi Priština i Zagreb želeli finiju, bolju, lepšu i uspešniju Srbiju.

Verujete li u to? To bi njima bila samo ona Srbija koja neće da štiti svoj narod na Kosovu i Metohiji ili koja ne bi bila regionalno konkuretna, jednako slaba kao u vreme Borisa Tadića da predstavlja regionalnu krpu koja će se svuda izvinjavati i da bude poslednja ekonomska rupa na svirali Zapadnog Balkana”, rekao je Vučić i poručio da ta smena vlasti može da dođe samo nakon pobede na izborima. Predsednik je ukazao da će se nastaviti pritisak i od spolja zbog KiM i nezavisne politike Srbije. Zbog toga će želeti da me oslabe, naveo je Vučić. “Radiće sve što je potrebno da bi mogli da pripremaju za buduća vremena neke druge, koji bi služili njihovim interesima,” rekao je predsednik.

“Znaju da nije lako da me pobede, jer političari u ovoj zemlji nisu velike popularnosti i sposobnosti, ali će da rade posle toga sve što je potrebno, da pripremaju neke druge da služe njihovim interesima,” rekao je on i naglasio da mu nije lako da gleda da neko organizuje političke proteste zbog užasne tragedije. Dodao je da ne misli da je to fer, ali da razume građane zašto reaguju, jer bi i on između ostalog tako reagovao. Izrazio je žaljenje što je opozicija imala različite zahteve, ali nijedan vezan za decu. Podsetio je da je država prikupila već više od 50.000 komada oružja i pozvao građane da ne zaborave da je rok 8. jun.

Naglasio je da će političari koji su organizovali protest u trenutku kada su se desila dva velika zločina, ući u anale beščašća. Predsednik je dodao da se tako nešto nije desilo nigde u svetu i da se takve stvari ne koriste u političke svrhe, što se videlo i u Nemačkoj kada je tinejdžer u gimnaziji ubio 19 ljudi. Ovo je ozbiljan presedan koji će svi u budućnosti koristiti i uz ovakvo stanje rada stranih obaveštajnih službi u Srbiji, neophodno je uložiti mnogo napora da biste očuvali kakvu – takvu stabilnost, rekao je predsednik i dodao da ga to brine za budućnost.

Back to top button