Politika

Вучић: Ми нећемо никога да стрељамо, Хрвати боље од мене објашњавају шта се овде дешава…

СрбијаРеално/КОСТОЛАЦ/19. 12 – Председник Србије Александар ВУчић изјавио је данас у Костолцу да су протести демократско право и важно је да се поштује другачије мишљење, али и додао да то што се у Хрватској радују у извештајима са протеста у Србији, много боље грађанима објашњава шта се заправо иза тих протеста крије. Одговарајући на питања новинара да су хрватски медији о јучерашњим протестима у Београду пренели као да је био милион људи, а било их је 350, Вучић је рекао да је уверен да грађани Србије све добро разумеју.

“То што се Хрватска радује… Желим им све најбоље, много успеха, то довољно говори, а људи нека сами размисле, и чини ми се да грађани добро разумеју”, рекао је Вучић.

Додао је да се он не радује, нити тугује, већ је, каже, навикао на протесте, на којима некад протестује 50, 500, некада 5.000, а понекад и 7.000 или 8.000, јер је то демократско право.

Вучић је истакао да је поносан на чињеницу да се у Србији не поступа онако како се поступа у земљама оних који нам неретко држе придике, нити се изводи полиција, нити се користе водени топови и слично.

Указао је да се још увек налазимо у стадијуму демократском израстања, те да је важно да неко покаже ту врсту демократске воље, да се поштује другачији став, мишљење људи који мисле да су им угрожена права.

“Наш посао је да их чувамо као мало воде на длану и да у поштовању њихових права идемо и ван граница закона. Важно је да не кршимо закон, кршећи њихова права. А, хвала Хрватској на свакој изгвовореној речи, јер чини ми се брже од мене објашњавају грађанима Србије шта се дешава”, рекао је Вучић.

На констатацију новинара да он (Вучић) није рекао ниједну ружну реч на рачун редитеља Горана Марковића који је “позива на убиство председника”, а да у “Ðиласовим медијима крећу са акцијом да зашите Марковића”, одговорио је:

“Да га заштите од тога што ће ће да ме стреља?”.

“Желим им добро здравље и успех у животу. Ми нећемо никога да стрељамо, чуваћемо их, пазити ,даваћемо новац за све активности у будућности, као до јуче, да се не секирају”, рекао је Вучић.

А, то да нас стрељају предлажем одавно, другачије да победе – тешко, поручио је Вучић.

Новинари су навели и да је Слободан Георгијев, новинар Нјузмакса, на твитеру тврдио да Ранко Панић није убијен током демонстрација 2008. године, апредседник је одговорио да постоји нешто што се зове елементарна пристојност, и да је некада потребно да ћутите и не злоупотребљавате трагедију. „Али у ери друштвених мрежа имате и неке, који би друге да смештају у логоре, иако су мањина. И то је обично ситница. Али ово сада није ситница. Тај човек је страдао само зато што је хтео да шета до РТС, оно што је Георгијеву увек било дозвољено. Сетите се, прекинута је шетња одлуком режима ДС и СПС, и жандармерија је напала демонстранте. Човек је тешко повређен и преминуо у Ургентном центру. То све говори о природи тог режима, и људи који би да врате тај режим. А ја мислим да је најбоље да Георгијев то каже мајци убијеног, Смиљи Панић. Тај човек је чувао своју кућу у Крајини, а онда убијен зато што неко није хтео да дозволи да оде у шетњу до РТС“, рекао је Вучић.

Back to top button