Izdvojene vestiSrbija

Вучић на комеморацији Зукорлићу: Највећи део живота посветио је знању

СрбијаРеално/БЕОГРАД/17.11. – Комеморација поводом смрти Муамера Зукорлића одржана је данас у Скупштини Србије, присутан је био и председник Александар Вучић који се уписао у Књигу жалости и одржао говор.

У парламенту су стигли и бројни народни посланици, али и страначке колеге лидера Странке правде и помирења, међу којима су и Самир Тандир, Един Ђерлек.

Председник Вучић је на почетку цитирао стару арапску пословицу: “Овај свет није место на коме се одмарамо, већ на коме се тестирамо”, и истакао да је сигуран како је покојни муфтија на бољем месту.

“Највећи део живота и када је био муфтија и када је био посланик посветио школама, универзитету, знању, вратима којима се затвара пут мржњи. Као Бошњаку и муслиману његова отаџбина је била Србија. Када сам разговарао са њим увек је истицао важност повезивања и путева. После њега ће нам остати велика поука – наше тело јесте пролазно, али оно што урадимо може да буде вечно. Муамер је данас на месту на којем је требао да буде, уз Творца”, рекао је председник.

Вучић каже да је муфтија веровато да свако од нас има задатке на овом свету, и да се он својим задацима посветио.

“После њега свакако остаје празнина, али и лекције које смо научили од њега. И вама, породици његовој, да кажем велико хвала. Не знам колико сте од њега чули и о нашем односу. Виђали смо се не ретко, некада смо имали жучне расправе, некада плодоносне разговоре. Али смо све чинили да буде добро и Бошњацима и Србима. Желим вам да остане незаборављен, а ми ћемо се потрудити да тако и буде. Нека му је рахмет и слава”, закључио је Вучић.

Некадашњи муфтија Исламске заједнице је изненада преминуо 6. новембра 2021.године у Новом Пазару, а сахрањен је у родном селу Орље код Тутина.

Back to top button