Izdvojene vestiSrbija

Вучић на обележавању почетка радова на обилазници око Горњег Милановца – победиће слободарска и пристојна Србијa

СрбијаРеално/ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ/29.11 – Председник Србије Александар Вучић присуствовао је обележавању почетка радова на Обилазници око Горњег Милановца и поручио да ће слободарска и пристојна Србија победити.

Председник је приликом обраћања рекао да људи мисле да су мале ствари када градите 10 км пута, обилазнице, али и додао да сматра да је ово од животног значаја за људе у Горњем Милановцу.

“Лјуди ће лакше да користе ауто-пут и лакше ће стизати до других градова. Милановац ће имати чистији ваздух, тада ће деца која иду у вртиће и школе бити сигурнија, тада ће привреди милановачкој бити боље. Оно што је за нас важно да се изврши доградња у Милановачкој болници, то није могуће без више од 20.000 евра и то је оно што ћемо да радимо у наредном периоду. Остаје нам и школа Десанка Максимовић, нови вртић да се изгради”, рекао је Вучић.

Председник је захвалио и кинеској компанији “Пауер Чајна” због марљивог рада и напретка.

Истакао је да се види да су убрзани радови и на обилазници око Београда, који је, истиче један од најважнијих инфраструктурних пројеката.
“Србију да зауставите не можете, мене можда можете, али Србија је неповратно кренула у будућност, брзим, снажним корацима и они који не желе добро Србији моја порука им је, да у својим намерама неће успети. Победиће пристојна и слободарска Србија”, рекао је председник.

Амбасадорка Кине у Србији, Чен Бо, рекла је да јој је велико задовољство што данас присуствује обележавању почетка изградње обилазнице око Горњег Милановца.

“Иако је овај пројекат релативно мали, има велики значај за локални економски развој и бољи живот грађана. Срећна сам што ће више људи у Србији осетити конкретне резултате сарадње Кине и Србије”, рекла је Бо.

Председник је раније током обиласка радова поразговарао са извођачима радова и надлежнима за све радове пута и обилазница који се тренутно одвијају у Моравичком округу.

“Сада стижу две фабрике у Ваљеву, стиже гас, биће ваљда боље”, поручио је Вучић.

Председник Вучић ће у наставку обиласка обићи радове на изградњи ауто-пута Е-763, деоница Прељина-Пожега.

Back to top button