Izdvojene vestiPolitika

Вучић на седници Владе: У понедељак очекујемо стабилизацију електросистема

СрбијаРеално/БЕОГРАД/14.12 – Седница Владе Србије почела је данас око 18 часова, а у њеном раду учествује и председник Србије Александар Вучић.

Седницу, другу тематску, отворила је премијерка Ана Брнабић, уз захвалност председнику Вучићу што је прихватио позив.

На дневном реду седнице су три теме: ситуација у региону, енергетска криза у Европи и свету, и извештај са одржане међувладине конференције у Бриселу.

Фото: Танјуг

Србија је отварањем кластера 4 направила корак напред и добила важан сигнал Европске уније да они подржавају европске интеграције наше земље, сагласни су председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић.

“Имамо одличне вести из Брисела. Србија је једина са Западног Балкана која је отворила поглавља сада, и добила позитиван сигнал од ЕУ”, нагласила је Брнабић.

„Ми смо једина земља Западног Балкана којој су отворени кластери, мада мислим да и наши суседи обављају изузетан посао. Посебно захваљујем Урсули фон дер Лајен и Емануелу Жиофреу. Радујемо се овоме, сматрамо да су и наши пријатељи из Северне Македоније и Албаније заслужили много више, али ето, није било могуће. Ово је гаранција да је Србија на добром путу. Желим вам да добро све радите и да ускоро причамо о затварању поглавља“, рекао је Вучић.

Фото: Танјуг

Председник је изјавио да је без струје још свега 0,38 одсто домаћинстава, а да осталих око 99,62 одсто домаћинстава има електрични енергију. Додао је да се у понедељак очекује стабилизација електро система и да имамо довољно струје за сопствене потребе уз минималан минус када буду најхладнији дани.

Вучић је казао да је проблем у томе што је ЕПС направио додатну грешку јер није довољно угља обезбедио на депонијама и за снабдевање самог ТЕНТ-а и додао да је то питање за унутрашње расправе.

Председник Србије истакао да Приштина одбија сваку врсту дијалога и премине договорених споразума.

„Добили смо неформалну информацију да неће бити дозвољено одржавање референдума 16. јануара“ истакао је Вучић и додао да је забринут за будуће потезе Приштине.

„Немамо на видику наставак разговора са Приштином“, подвукао је председник.

Back to top button