Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Направили смо иницијативу која ће променити лице Балкана

СрбијаРеално/ТИРАНА/21.12 – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, након завршетка Самита Отворени балкан на заједничкој конференцији за новинаре са премијером Албаније Еди Рамом и Македоније Зораном Заевим, да је веома срећан због поразума који су потписани, истакавши да се на том послу радило две године.

“Захваљујући одлучности наших тимова успели смо да ствари покренемо са мртве тачке и урадимо ствари од којих ће обични људи имати користи. Када сам дошао у Албанију, видео сам да премијера Раму нападају, да је иницијатива Отворени Балкан уствари иницијатива Велике Србије, а мене такође исто нападају. Овде није реч ни о великој Србији, ни о великој Албанији ,ни о не знам каквој Македонији већ да се не изгубимо у расправам између прошлости и садашњости, а да нам нестане будућност”, казао је Вучић.

Овде није прича о томе, већ како можемо да живимо и радимо заједно, како сви могу боље да живе у будућности. Како у Србији можемо да имамо више туриста из Албаније, али исто тако да и Срби дођу на дивну албанску обалу или неко од дивних македонских језера, навео је председник Србије.

Доласком у Тирану, додао је Вучић, дошао сам да искажем поштовање према сваком човеку у Албанији, да им кажем да су добродошли у Србију и да је то за њих друга кућа. За нас је страшно важно да наставимо да радимо на свим питањима, да избришемо границе између нас, да привлачимо више инвеститора. Сви српски привредници су срећни због сваког помака који направимо

“Направили смо иницијативу која ће променити лице Балкана и чијег се имена не стидимо”, подвукао је Вучић и захвалио се Заеву на свему што је урадио за пријатељство Србије и Северне Македоније.

Љут сам помало на себе, казао је, јер стално позивамо некога, као да не можемо без некога.. А ми смо направили иницијативу која ће донети многа добра нашим грађанима.

Председник Србије је најавио да ће у мају или јуну бити одржан самит у Београду.

“Када се будемо појавили у Бриселу, појавићемо се заједно”, поручио је Вучић.

Back to top button