Izdvojene vestiSrbija

Vučić: Naša je prednost jer mi biramo kada će biti kraj okupacije

SrbijaRealno/Beograd/24.04.23. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da okupaciji mora da dođe kraj, kao i da je prednost Srbije ta što ona bira kada će biti kraj te okupacije. On je to rekao na konferenciji za novinare na pitanje novinara kako će štititi poziciju srpskog naroda na Kim.

“To je ta prednost koju imamo, mi biramo kada će biti kraj okupacije. Oni su ti koji okupiraju i koji su na teritoriji koja nikada nije bila njihova. Nikada se to nije dobro završilo po okupatora”, rekao je Vučić. On je dodao i da se nije čuo sa potpredsednikom Srpske liste Milanom Radojičićem, ali da će razgovarati sa predstavnicima Srpske liste i srpskog naroda.

“Bitno je da sačuvamo mir. Ovo je najbolja slika, ovo je bilo kao u okupaciji od 26 slika – najbolja slika lažne demokratije ne samo prištinske već i onih koji ih podržavaju. Mislim da je i region sve mogao da vidi. Zamislite da nama u centralnoj Srbiji izađe 3,4 odsto i da kažemo sad ćemo da upravljamo četiri godine. Pa oni nama osporavaju 50 odsto. Ovo pokazuje kako izgleda ne sumrak već mrak za demokratiju, kako je sve dozvoljeno.

Pokazalo se da su Srbi snažan i odgovoran narod koji zna da štiti svoje interese uprkos pretnjama”, rekao je Vučić. Na pitanje da li je razgovarao posle izbora sa predstavnicima međunarodne zajednice i šta se podrazumeva pod stvarnim dijalogom, Vučić kaže da stvarnog dijaloga nema. “O kakvom dijalogu pričamo kada nas doživljavaju kao neprijateljsku stranu. Kurti nikada nije hteo da razgovara jer imaju samo jedan uslov-priznanje Kosova”, rekao je Vučić. Dodao je da je obavio desetine razgovora sa predstavnicima međunarodne zajednice i razmenio stotine poruka.

“To je moj posao i to radim svaki dan, ali ne pričam o tome”, rekao je Vučić.

Back to top button