Izdvojene vestiSrbija

Вучић: Нећемо непријатељства, Србија на ЕУ путу

СрбијаРеално/БЕОГРАД/25.02.22. – Србија је на европском путу што је наше стратешко опредељење, али Србија неће хрлити у непријатељства зато што то од нас тражи неко други, поручио је данас председник Александар Вучић.

Истакао је да је Србија, због могуће кризе у свету, направила много посла да обезбеди све за земљу од енергената до хране.

Додао да је пшенице и кукуруза Србија има довољно за шест месеци, а купили смо, каже, и 30 милиона кг брашна.

„Чекамо потврду за додатне количине мелка у праху, јер га нема у свету, покушавамо да се о томе договоримо о додатним количинама са нашим кинеским пријатељима…“, каже Вучић.

Истакао је да нема назнака да ће бити поремећаја на тржишту, али је констатовао да није веровао да се у Србији поједе 1,2 милиона кг пиринча на годишњем нивоу.

Председник је током обраћања јавности, након што је изнео став Србије у погледу украјинске кризе, новинарима показао фотографије магацина са храном у Шиду, Митровици, Пазови.

„Свега имамо као што видите и пасуља и уља, наставићемо да бринемо о томе“, навео је.

Што се тиче нафте, председник је рекао да резерве имамо на три места – у ратним и мирнодопским резервама и робним резервама у при надлежном министарству.

Поновио је да грађани не треба да брину и да нема потребе да било шта купују у залихе.

Проблеми, додао је постоје, са ценама сировина и енергената и то ће, уверен је, држава обезбедити за грађане.

Истакао је да имамо дизел, бензин, мазут и сирову нафту, али и млазног горива, а да бисмо, каже, сто одсто попунили наша складишта треба да улазимо још 117 милиона евра, да буде све до врха попуњено.

„Рачунајте да ћемо и ово да завршимо“, поручио је Вучић.

Back to top button