Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Нема повлачења пред онима који су земљу уништили

СрбијаРеално/БЕОГРАД/27.11 – Предаја није опција, нема назад и нема повлачења ни пред ким, а поготово не пред онима који су нам земљу уништили и урушили, поручио је вечерас члановима и симпатизерима СНС на прослави 13.годишњице странке, председник Србије и СНС Александар Вучић.

Вучић се на почетку обраћања окупљенима у Штарк арени захвалио што су ту, а посебно онима који су остали испред хале или у аутобусима, којих је, каже, око 25.000, уз извињење што, иако су желели да буду у Арени, није било довољно места.

“Неки су претили блокадама путева, говорили како ће да ураде нешто што нико није деценијама, ако је икада и урадио, а то је да некоме забране кретање, да забране слободу. Али, они нису знали да су Срби инаџије и најтврдокорнији када неко покушава да им брани слободу. Зато сте ви данас овде дошли, у инат онима који нису хтели да овде будете”, рекао је Вучић.

Фото: СрбијаРеално/ Милош Рафаиловић

Додао је да им је свим захвалан, јер су данас, каже, сви заједно показали у чему се разликују – како изгледа пристојна Србија и док сте ви долазили мирно, аутобусима, па онда пешице, тротоаром, стајући на црвено светло на семафору, неки други, којих је било многоструко мање, каже, желели су некоме да нашкоде.

“Хвала свима. Због једне реченице се поносим вама, саборци и пријатељи,- да предаја није опција. Нема назад, нема повлачнења ни пред ким, а поготово не пред онима који су нам земљу уништили и урушили. Само напред, у будућност за нашу децу”, поручио је Вучић.

Он је замолио све присутне да великим аплаузом подраве лекаре који се две године боре за животе наших најдражих, бака, дека, родитеља, браће, сестара, супружника, деце… против корона вируса.

Вучић је поручио да је СНС за 13 година, као партија и девет година колико је у влади, успела да промени свест код наших људи.

Фото: СрбијаРеално/ Милош Рафаиловић

“Да више не важи да смо последњи у свему, да осим што можемо у неком спорту да освојимо медаљу, то буде замена за успехе у неким важнијим пољима, да је важно да очекујемо успех и тамо где смо губили”, поручио је лидер СНС.

Он је указао да ће Србија за 2020 и 2021. по кумулативном привредном расту бити најбоља у целој Европи, док смо од 2008.до 2010.били друга земља, али од позади са најнижом стопом БДП-а.

Нагласио је да се ствари брзо мењају и зато код оних од којих не сме СНС да се склања расте нервоза.

“Научени су да им владе формирају страни амбасадори у кафанама И ресторанима, да уместо народа одлучују странци И тајкуни. Оно што је ушло у начела странке је да кад год СНС буде на власти земља ће водити самосталну, независну политику у интересу народа И грађана Србије.Не могу да опишем колико поносан на ту одлуку”, рекао је Вучић.

Фото: СрбијаРеално/ Милош Рафаиловић

Он је додао да је посебно поносан што је могао да види на скупштини странке И на свечаности младе људе.

“Ми смо успели да изградимо такве младе људе, зреле, борце, способне да виде будућност, да је препознају жељу да ураде много тога за своју земљу, И ништа ни против кога другога. Жељу да будемо уједињени, не уједињени против неког другог, штитећи слободу И градећи земљу”, објаснио је Вучић.

Истакао је да је данас наша земља много боље повезана него икада радније.

“У овом тренутку се гради 10 аутопутева И брзих саобраћајница. Градимо и пруге. Неко би рекао то су само путеви и пруге. Изградили смо више болница, домова здравља него у претходних 50 година. Направили смо и четири научно-технолошка центра за који живе И у којима раде млади људи који доносе највећи раст БДП-а својом генијалоношћу којом чине да земља брже напредује него други”, указао је он.

Фото: СрбијаРеално/ Милош Рафаиловић

Рекао је да када неки говоре о успесима у култури И спорту, они који су затварали музеје И позоришта, СНС их је отварао, као што, док су неки дуговали спортистима, ова влада исплаћује за 24 сата премије јер тражи још боље успехе.

Поручио је окупљенима да, када се врате у своја места подсете људе на ту разлику, да не мисле да је све Богом дано, И да смо све имали.

„Могли сте да видите како изгледа Београд на води. Ускоро ће слични пројекти бити грађени у и другим градовима Србије. Лјуде не можете да преварите, виде, имају очи, а очи не варају. Не можете причама да је некада било много лошије да их преварите”, поручио је Вучић.

Последњих 10 година смо радили на томе да се деси и роди нова Србија, да оживи, да се подигне, ојача, пронађе снагу, достојанство и понос и ту Србију нико не мозе да заустави, поручио је Вучић.

Фото: СрбијаРеално/ Милош Рафаиловић

“Желим да наша снага буде наш рад, знање, уједињење, вера у будућност, овај багер који гура земљу напред још брже и још јаче”, рекао је Вучић.

Позивајући се на изреку по којој се – док се нешто дешава једни чуде, једни гледају, а да има и оних који, како каже, чине да се нешто деси, рекао да је СНС последњих 10 година чинила да се деси и роди нова Србија.

Он је истакао да Србија мора да буде отворена у региону и да је Отворени Балкан велика и вазна идеја.

“Морамо да се повезујемо јер смо мали, економија мора да расте, да отварамо руке за друге народе. Та иницијатива донеће много Србији и другима који ће у њој учествовати”, истакао је Вучић.

Поручио је и да Србија жели мир и да у миру заједно живи са свим народима у региону, али да жели и поштовање за свој народ.

“Србија мора да показе бригу за свој народ. Зашто нас нападате? Поштујемо БиХ. Неко има проблем да неки људи за себе кажу да су Срби, а таквих је у БИХ више од 30 одсто. Засто вам то смета? Моја порука за све у БиХ је – да, драги Бошњаци хоћемо мир, да живимо заједно са вама, али само хоцемо поштовање за Србе и да Република Српска буде онако како пише у васем Уставу, ништа више од тога”, казао је Вучић.

Говорећи о Црној Гори, Вучић је упитао у чему је грех Срба.

“У томе што имамо своју веру, своје писмо цирилицно, свој језик, сто подрзавамо оне који се не стиде да казу да су Срби? Јел” у томе грех? Који народ на то нема право?. Зашто бисте Србима да одузмете оно што никоме другом нисте одузели?”, упитао је председник.

Фото: СрбијаРеално/ Милош Рафаиловић

Вучић је указао и на то да Србија никога није угрозила, никоме претила и да никада неће, али и да се неће стидети свога рода, ни Срба који живе у Црној Гори, и помагаће колико год може, као и да ће тиме да се хвали, а не да се стиди и захвалио се припадницима свих народа који живе у Србији, напомињући да не воли да говори “мањине”

“Не видим разлику између Иштвана Пастора и мене, као браћа смо. Он је Мађар, ја Србин, немамо никакав проблем и нећемо га имати”, рекао је Вучић напомињући да су озбиљни и одговорни људи који знају шта је било, шта је остало иза њих, а шта је пред њима.

Он је рекао да тако добре односе као са Мађарима хоће да постоје и са Бошњацима и са свима другима у земљи.

“Хоћу да Роми осећају ову земљу као своју, Румуни, Украјинци, Русини, Словаци, Албанци.., да осећају ову земљу као своју и да је поштују онолико колико ми поштујемо њих”, напоменуо је Вучић.

Вучић је рекао и да верује да ће Србија бити изложена бројним притисцима, јер нико не воли да Србија иде напред, да буде успешнија од других.

“Али ми морамо да будемо чврсти и снажни, да чувамо оно што је насе, да можемо да показемо и да каземо да се не стидимо онога што смо наследили и да показујемо постовање према туђим, али и према насим жртвама”, истакао је Вучић.

Фото: СрбијаРеално/ Милош Рафаиловић

Каже да то значи и да може да се подигне и заврши

Храм Светог Саве иако су многи мислили да се неће завршити.

“Да можемо да изградимо споменик Стефану Немањи за који су говорили да ће да га руше, а вама данас кажем – нико га никада срушити неће док је Срба и Србије”, поручио је Вучић.

Говорећи о лошој економској ситуацији, коју је СНС затекла, Вучић се присетио првог састанка са Владимиром Путином, који је, каже, само слушао колико дугујемо, али био довољно велики да нас сачека, па смо дуг исплатили.

“Таман смо кренули, задесиле су нас поплаве, најгоре, кад смо то превазишли и кренули са фискалном консолидацијом, дошла је мигрантска криза, а неки у комшилуку хтели да нам уводе санкције због мигранта… Не постоји мука која нас није задесила, а из сваке смо изашли снажнији”, рекао је Вучић.

Додао је да је Србија и током кризе изазване корона вирусом, прва обезбедила респираторе, вакцине лекове, јер је већ имала искуство проласка кроз најтеже изазове, снагу и веру.

Посебно се обратио пензионерима, чија ће примања,како је рекао да прате плате, уз додатну помоћ од државе, и изразио им велику захвалност не на томе, како је рекао, што подржавају странку, већ зато што су разумели државу, градили Србији и знали како да је сачувају.

“Уз поштовање младима, одмакнућу се од говорнице да бих се поклонио пензионерима, да им се захвалим за све што су урадили за Србију”, рекао је Вучић што је испраћено аплаузом одобравања.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1b7sdFbpCjo" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Back to top button