Izdvojene vestiSrbija

Vučić: Neskriveni cilj Prištine proterivanje, progon i maltretiranje Srba

SrbijaRealno/Beograd/13.01.24. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom najave ministra policije privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje da će sve kosovske patrole imati duge cevi, da je neskriveni cilj toga proterivanje, progon i maltretiranje Srba.

“Što se tiče izjave Svečlje, ništa neobičajeno. Njihov neskriveni cilj je proterivanje, progon i maltretiranje Srba. Oni će sa tim nastaviti i očigledno, ne samo pod patronatom i uz zaštitu dela međunarodne javnosti, već i uz direktnu podršku. Te puške su dobili iz Hrvatske, dakle iz Evropske unije i NATO”, rekao je Vučić posle obilaska Dežurnog operativnog centra VBA.

Kako je ocenio, sve to što rade – rade ilegalno, rade na kriminalan način, suprotno međunarodnim javno-pravnim normama i poveljama Ujedinjenih nacija.

“Ne interesuje me da li je ovo što govorim dobro za mene kao predsjednika ili će izazvati njihov dodatni bes, pa će i neki unutrašnji politički faktor pokušati na to da se nasloni. Predsednik sam još tri godine. To vreme ću da provedem na toj funkciji ukoliko me zdravlje posluži i obavljaću tu funkciju u skladu sa interesima građana Srbije, a ne u skladu sa interesima neke druge zemlje”, poručio je Vučić.

Preporuka: https://srbijarealno.rs/vucic-o-uhapsenom-za-spijunazu-bia-nastavlja-da-radi-svoj-posao/

Back to top button