Izdvojene vestiSrbija

Вучић: Нишу потребан сајамски простор, али град да помогне

СрбијаРеално/НИШ/11.12 – Председник Александар Вучић сагласан је да је Нишу потребан сајамски простор и поручио да ће држава инвестирати, да је на граду да пронађе добру локацију, али и да локална власт мора да зна шта да очекује од тога.

Са челницима Ниша и општина нишког округа разговарао је, каже, о свему, али није чуо да је граду потребан сајамски простор.

Истакао је да држава очекује предлоге и пројекте, да држава не може све сама, али да може макар да субвенционише.

“Рекли сте дајте нам музеј и тај простор ћемо обезбедити, биће преко пута нишке џамије…Питао сам -” дајте нам неки предлог који ће моћи да донесе паре у Ниш”. Нишу је потребан сајамски простор, јер се до Ниша најлакше стиже из свих места земље и региона”, рекао је Вучић у одговору на питање да ли има наде да Ниш добије сајамски простор.

Не искључујући могућност да би сајамски простор у Нишу могао бити направљен, председник је указао да држава очекује идеје и пројекте, јер не можемо, каже, све да уради и плати .

Подсетио је да је Нишки округ добио пет милиона евра из текуће буџетске резерве Србије да би се брже развијао.

Развој Ниша, изградња брзе пруге и други пружни правци повећавају цене свега у граду и околини.

Нишу, истиче, предстоји добра будућност.

Оно што би председник волео јесте, каже, да види да челници локалне управе покажу више бриге и разговарају са грађанима увек и на сваком месту.

Прво, казао је, да би их саслушали, али и да би им објаснили да не могу ствари да се мењају за један дан.

“Ниш и даље није на ниову републичког просека, али долази полако до тога, незапсоленост је нижа…”, рекао је Вучић и додао да када буде изграђен, на пример, стадион Чаир то ће променити изглед Ниша и повећати цену квадрата.

Сматра да сајамски простор не би требало да буде покрај Нишаве, већ негде при аутопуту, уз неку индустријску зону што, каже, може да се искористи за довођење страних инвеститора.

“Нађите добар простор, инвестираћемо, али морате да нам кажете шта очекујете од тога, колико бисте могли да издвојите у градски буџет, а не да поново тражите новац од државе, дајте нам рачуницу и бизнис план”, рекао је Вучић.

Подсетио је и да више не живимо у социјализму и да не треба да градимо нешто што ће производити губитке.

Back to top button