Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Нови захтеви су политички, а испунили смо захтеве народа

СрбијаРеално/НОВИ САД/10.12 – Председник Србије Алекдандар Вучић оценио је данас да је јасно да су нови захтеви и поновне најаве протеста и блокада за сутра политички, ада се саслушао глас народа и ти захтеви су испуњени.

“Ми смо добили захтеве, испунили смо их, то су сви констатовали, а нови захтеви јасно је свима да су политички, и да нема ништа више од тога”, казао је Вучић.

Како каже, ми смо захтеве испунили зато што смо слушали народ.

“Слушао сам људе у Годњим Недељицама, слушао сам народ, а шта кажу политичари, нисам за то нарочито заинтересован”, поручио је председник државе и додао “показали смо грађанима добру вољу” у ономе што радимо.

Истакао је данашњу расправу о изменама Закона о референдуму, где је промена да се не плати такса 30 динара ако желите да поднесете народну иницијативу.

“Ако је то био тај страшан проблем, па је због тога требало блокирати аутопутеве, нема проблема, ево решили смо. Или да референдум не може да се понови у року од две до четири године. А сада им ни то није довољно. То само показује какав сам “политички нос имао” – рекао је Вучић.- Ја сам мислио да, када дођете на овако леп догађај, да ће некога да интересује како смо успели да доведемо оваквог инвеститора, економији, успеху Србије… Али не, данас када се живи много боље него некада, већ у децембру просечна плата ће бити изнад 600 евра . Када је просечна плата већа од оне из 2012. године, е, сада се говори о економији. То мало није фер, али добро је да се грађани баве и буне око екологије, то значи да добро живе”, рекао је Вучић.

На питање да ли је враћање Закона о експропријацији пораз СНС политике, како ће се кретати цена струје ове године с обзиром на раст цена, Вучић каже да што се цене струје тиче, ми имамо велики проблем.

Најавио је састанак са челницима свих јавих предузећима,укзавши да је тешка ситуација у целом региону, а цене енергената расту.

“Веома сам забринут. Расте потрошња, морамо решити и додатне количине”, навео је председник Србије.

“Бити поражен у политици ништа није страшно, уобичајено је у свим демократијама света, важно је да не поразим грађане, да радим за њих. Моја сујета није као код неких других политичара, не мислим да могу бити поражен од народа. Цео живот сам се спремао да градим путеве и пруге, то је мој сан “, подвукао је Вучић.

Упитан о изборима, председник је рекао да верује у грађане, да верује да цене рад и поштење, а не лоповлук.

“Ја сам сигуран да Ђилас и његове присталице имају велике шансе за победу на изборима. Када погледате ужасни притисак медија, друштвених мрежа и осталих средстава информисања, јасно је да имају велике шансе”, рекао је Вучић и додао да се њима лепи само добро, а да се политици СНС тражи само нешто лоше како би се залепило као етикета.

Председник је истакао да новинарима и њиховим питањима никада није замерио ништа, нити ће, због притиска којем су изложени.

“Ја имам резултате, добра радна места и плате. И то је једино што је битно за нас”, истакао је председник Србије.

Како истиче, Србија ће наставити да се мења, да прати светске трендове, да наставу модернизује, да уведе у више места дуално образовање и знање како млади не би напуштали нашу земљу и одлазили у иностранству.

“Све ће се видети 3. априла. Ту нема лагања. Све ће се видети када се предају гласови. Ја верујем да народ цени труд, рад, марљивост и поштење. Можда они други имају више новца, већу новчану подршку и најважније, само нападају када неко ради. Али народ је тај који ће 3. априла одлучити коме верује”, закључио је Вучић.

Back to top button