Izdvojene vestiPolitikaSrbija

Вучић o Стефановићу: Разговараћемо кад се вратим са пута, закон ће важити једнако за све

Председник Александар Вучић рекао је да ће, када се врати са пута, разговарати на страначким органима о даљем учешћу Небојше Стефановића у раду СНС-а и Владе Србије. “То ће зависити и од њега. Немам инфомације да је учестовао у криминалним радњама. Закон ће важити једнако за све, то је закључак”, рекао је Вучић.

Фото: printscreen

Председник Србије је, говорећи о евентуалној умешаности министра одбране и челника СНС-а Небојше Стефановића у криминалне активности, рекао да нема информације да је Стефановић учествовао у криминалним радњама.

“Свако умешан у криминалне радње одговараће за то. О Дијани (Хркаловић) не мислим ништа добро, о Небојши имам боље мишљење, разговараћемо на страначким органима”, рекао је Вучић гостујући на ТВ Прва.

Одговарајући на питање да ли ће Стефановић остати у странци и Влади Србије, Вучић је рекао да “зависи од њега (Стефановића, прим. нов) највише” додајући да ће се о томе разговарати наредних дана када се врати са пута.

“Да водим хајку и харангу против неког из своје странке, не пада ми на памет. Закон ће важити једнако за све, то је закључак”, рекао је Вучић истакавши да је Стефановић много тога доброг урадио за странку у прошлости и да ће разговарати о томе.

Вучић: Србија само за границе утврђене одлукама УН 

Александар Вучић поновио је да Србија подржава искључиво принцип непроменљивости граница у складу са одлуком УН, и навео да је у том смислу унео један амандман у предлог закључака Самита “Брдо-Бриони” – да је Србија против промене граница, у складу са повељом УН и одлукама органа УН.

“Послали су ми предлог закључака Самита у којима стоји да треба сви заједно да се противимо промени граница. Ја сам унео један мали амандман и то је сада пакао за њих”, рекао је Вучић за ТВ Прву.

Подсетио је да ће на Самиту у понедељак учествовати и Вјоса Османи, Зоран Милановић, Мило Ђукановић, Шефик Џаферовић… те да су се сви они сагласили са тим предлогом, а затим послали и њему да се сагласи.

“Ја сам додао уметнуту реченицу и рекао – може, али да је у складу са повељом УН и одлукама било ког органа УН. А то неће бити прихваћено, јер би подразумевало Косово у саставу Србије”, рекао је Вучић.

Навео је да ће на Брдо код Крања отићи свечано одевен, да ће тамо бити “великани политичке сцене Балкана”, који ће рећи шта мисле, а о Србији мисле најгоре, док је његово да штити и брани Србију, и да гледа да извуче највише што може за нашу земљу.

Додао је и да данас није био љут на конференцији са Пахором, већ пристојан, али је рекао истину, и како каже, уверен је да грађани немају шта да му замере.

“На крају сам мандата, а рекао сам оно што сам говорио милион пута. Али, они нису научили да им то неко говори у лице, нескривено. Шта могу да ми ураде? Да уложе више новца у моју смену? Шта још да ураде против мене? Уложили су милијарде против мене, па шта?”, упитао је Вучић.

Вучић је упитао када су западне силе почеле да примењују тај принцип о непромењивости граница ’90. те или ’91. касније или 2021, пошто се, како је навео, тада мењали границе државе Србије.

Вучић о корони: Биће лакше кад пређено 2.500.000 вакцинисаних

Председник је поручио да ће бити лакше када пређемо 2.500.000 вакцинисаних са обе дозе вакцине против коронавируса, а да ћемо бити близу “мирне луке” када будемо имали 2.800.000 комплетно имунизованих.

Већ од новембра, према његовим речима, мораћемо да размишљамо о новој вакцинацији. 

Пет дана заредом било је по више од 20.000 вакцинисаних грађана, а вакцинација ће нам, истиче, донети бржи економски раст и развој.

“Очекујем да у јуну добијемо значајне количине супстанце за ‘спутњик ве’ и да крене изградња фабрике вакцина код аеродрома, коју радимо са Емиратима и Кинезима, а сада су и Американци заинтересовани за то. Радићемо четворовалентну вакцину за грип”, истакао је Вучић.

O случају Беливук: Тужилац презадовољан доказима

Председник је, говорећи о случају криминалне групе Вељка Беливука, рекао да је “та прича завршена”.

“Тужилац је презадовољан, незадовољан због садржине предмета, али задовољан доказима око случаја Беливук”, навео је Вучић.

Додао је да је тој криминалној групи требало “48 сати да преузме сву власт у Србији”. 

Када је реч о великој количини оружја које је заплењено у скровиштима ове криминалне групе, председник је рекао да је део тог оружја из МУП-а, део из ЈСО и да ће бити истражено ко је то купио и предао Беливуку. 

Извор: Танјуг/РТС

Back to top button