Izdvojene vestiSrbija

Вучић обилази завршне радове на згради BW Теrrаcеs

СрбијаРеално/БЕОГРАД/7. 12 – Радови на изградњи зграде “BW Теrrаcеs”, у оквиру пројекта Београд на води, су при крају, а данас их је обишао председник Александар Вучић заједно са председником компаније ”Еаglе Hills” Мохамедом Алабаром, министром финансија Синишом Малим, градоначелником и замеником градоначелника Београда Зораном Радојичићем и Гораном Весићем…

Вучић и Алабар обишли су један од станова у новој згради, са које се шири поглед на Саву и Кулу Београд.

“Све су зграде лепе, имају нешто своје и цело ово насеље, као нови мали град је фантастично. То је готово невероватно, нестварно изгледа”, констатовао је Вучић.

На питање новинара да ли је веровао да ће све да изгледа онако како данас изгледа, Вучић је рекао да су само он и тек неколико људи веровали у пројекат “Београд на води”.

“Када имате визију и када нешто хоћете да урадите, готово увек сте усамљени, што и није новост. Али када изгурате то, сви уживају и то ме чини веома срећним”, рекао је Вучић.

Мали је казао да ће у оквиру тог пројекта бити изграђени милиони квадрата и додао да ће некадашња Ложионица, која је припадала Главној железничкој станици, у договору са премијерком Аном Брнабић, бити претворена у Кутак за младе, у један мултинаменски креативни центар.

Зграда “BW Теrraces” има 17 спратова, 132 стана, а ради додатног комфора за станаре ту су и базен, теретана…

Реч је о седмој згради у оквиру Београда на води која ће бити усељена, а усељавање ће почети до краја године.

Заједно са овом зградом на простору Београда на води биће усељено укупно 1.500 станова.

Са терасе последњег спрата зграде BW Теrraces председник Вучић је посматрао видео презентацију радова на фасади Куле Београд.

Како је раније речено, Кула Београд висока је 168 метара и као таква највиша је зграда у нашој земљи и овом делу Европе.

Има 42 спрата, а на врху, одакле се пружа поглед на целу престоницу, налазиће се видиковац.

Када у потпуности буде завршена, у Кули Београд ће се, осим станова и паркинг места, налазити хотел и апартмани “Сент Реџис”, као и ресторан.

Back to top button