Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Одлука о кандидатури између 15. фебруара и краја јануара, два начина на која опозиција напада

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.12 – Председник Србије Александар Вучић оценио је вечерас да опозиција има два начина за нападе на њега, први је да му напада породицу а други је тај да напад на било кога који нешто добро о њему каже и истакао да ће Српска напредна странка, коју води, између 15. фебруара и почетка марта донети одлуку о кандидату за председничке изборе, додајући да треба привести крају важне пројекте у наредном периоду.

“Не знам чему журба”, одговорио је Вучић за ТВ Прва на питање да ли ће се кандидовати на изборима који ће уследити за нешто више од три месеца.

„Нападали су ми брата и децу јер су знали да сам на њих најосетљивији. Нападали су ми дете када је било у болници. То је терор. Кажеш ли нешто позитивно о Александру Вучићу, гонићемо те тако да ти више неће пасти на памет. Два правца они имају. Напад на сваки могући начин на Вучића и његову породицу. А други је напад на било кога ко каже нешто добро о мени. Пола министара се крије, не смеју да похвале ништа што је добро. Ја њих разумем, јер ако кажу нешто добро, биће линчовани. Ви који школу нисте завршили ни десети део као ја, ви понављачи, од којих говорим много више језика, можете да кажете да сам глуп. Али не можете да оспорите да имате путеве, пруге. Градимо десет ауто-путева у овом тренутку. Имаћемо брзу пругу“, казао је Вучић.

Да објаснимо суштину политичке сцене, казао је и додао: „Од 2014. године више нема политичке сцене где постоје конструктивне критике. Имате лажи да смо ми крали паре у Западној Тамнави, што је радио Крик или Бирн, па потом снимак мог брата како бубрезима напада пендреке. Па су потом говорили о личној карти његовој, па су ишли на криминализацију детета. То су радили да би мене сломили, и да би сваком другом рекли: Будеш ли уз Вучића, проћи ћеш кроз топлог зеца. То су урадили и Дарији Кисић. Па вас су напали што сте лајковали фотографију мог детета када је био у болници. Ово је терор, они не дају никоме да мисли другачије“.

У том смилсу је оценио и да је веома неодговорно зауставити ауто-пут. Сам сам учествовао у отварању 26о фабрика, спасили смо борски рудник, Железару Смедерево, сад је то наш највећи извозник, говорили су да је Београд на води измишљена Вучићева прича, а сад би сви да живе тамо, назначио је председник.

Back to top button