Izdvojene vestiPolitikaSrbija

Vučić: Odluka o mandataru biće doneta za sedam do 10 dana

SrbijaRealno/Beograd/06.03.24. – Predsednik Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da Predsedništvo SNS danas nije donelo odluku o mandataru za sastav vlade i da će to biti učinjeno u danima pred nama.

On je rekao da se na sednici razgovaralo o mandataru, ali da je predsednik stranke Miloš Vučević predložio da se sačeka još sedam do 10 dana, pa će se onda izaći i sa tom kandidaturom. “Što se mandatara tiče on mora da bude prvi u timu, razgovarali smo o tome, ali nismo doneli konačnu odluku, imamo još neke dileme i stvari koje nisu čak ni personalne već sistemske, to bi trebalo da rešimo u danima koji su pred nama, da sistem počne da radi, zemlja ubrzano napreduje i da sa jednom novom snagom i energijom krenemo napred”, rekao je Vučić posle sednice Ppredsedništva.

Kada je reč o predstojećim lokalnim izborima, Vučić je rekao da je uveren u pobedu, kao i da je “cilj stranke na izborima kao i uvek pobeda”. “Pobeda u svakom mestu, želja da uradimo sve u svakom mestu, za svaki grad, selo, naselje. Gde god da izgubimo čestitiaćemo, ali i da se podignemo što je moguće brže i da ponovo pobeđujemo. Ali, borićemo se, ali verujem da ćemo da pobedimo”, rekao je Vučić.

On je rekao da se danas održavaju izbori u Beogradu razlika u prednosti naprednjaka bi bila i veća nego na poslednjim izborima, i to, kako je rekao “zbog ponašanja opozicije posle izbora”. Komentarišući predlog da Ana Brnabić na čelu Narodne skupštine, Vučić je rekao da je ona rekla da je za nju to ogroman izazov. “Zaslužila je da obavlja jednu od najviših državnih funkcija i verujem da će je obavljati u interesu građana Srbije”, rekao je Vučić.

Povezane vesti: https://srbijarealno.rs/vucic-srbija-mora-da-gleda-u-buducnost-ali-nece-se-odreci-nacionalnih-interesa/

Back to top button