Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Осма фабрика у Новом Саду за седам година

СрбијаРеално/НОВИ САД/10.12 – Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас церемонији полагања камена темељца за иградњу фабрике електричних мотора јапанске групације НИДЕК Цорпоратион и подсетио да се за годину дана обележва 140 година дипломатских односа Србије и Јапана.

“У тој години ћемо присуствовати крају изградње две фабрике и десумпоризацији у Обреновцу. Направљен је велики помак у конкретизовању односа Србије и Јапана. Ово је инвестиција која представља фантастичан успех за Србију”, нагласио је Вучић.

Прецизирао је да се ради о инвестицији од 250 милиона евра.

“Они планирају улагање од 1,5 милијарди евра у Европу, од тога ће милијарду бити у Србију. Много је тешко довести председника Секија на један дан, било где, а не да отвори једну овакву инвестицију. И ја сам му на томе захвалан”, истакао је Вучић и додао да му је драго да се та компаније може похвалити добрим резултатима.

Вучић је додао да је ово осма фабрика у Новом Саду за седам година.

То много говори о томе колико се Србија променила. Ово су фабрике које суштински мењају позицију наше земље, које јачају нашу економију на најбржи могући начин, навео је председник Србије.

“Не плаши се спорог хода, него стајања” – цитирао је председник стару пословицу из Јапана и захвалио се на прилици и поверењу у Србију.

Када оваква компанија дође у Србију, то значи да смо показали одговорност која нам некада није била својствена, казао је и апострофирао да ће нове фазе развоја овог пројекта донети велике приходе и Војводини и Новом Саду.

Главни и извршни директор Нидек корпорације Ђун Секи изјавио је да Нидек планира да се шири у Србији и Европи, као и да ће уложити у нашој земљи пуно новца и отворити велики број радних места.

“Овде ћемо инвестирати огроман новац и отворити још пуно радних места. Желимо да допринесемо развоју Србије”, поручио је Секи.

Каже да је компанија прошле године достигла рекордних 50 милијарди долара и да ће ове године та цифра бити још већа.

“Наставићемо да растемо у будућности и зато нам је потребна нова локација. Желимо да се ширимо и у Србји и на европско тржиште и зато смо овде”, нагласио је Секи.

Back to top button