Izdvojene vestiSrbija

Вучић: Патрушев није био у Србији и не долази – посета је отказана

СрбијаРеално/БЕОГРАД/27.02.22. – Секретар Савета за националну безбедност Русије Николај Патрушев није био у Београду и неће долазити , пошто је та посета отказана, рекао је председник Србије Александар Вучић и додао да је та посета била најављена пре десетак дана.

Вучић је тако одговорио на питање новинара како коментарише објаву новинара из Сарајева Мирнеса Kовача да руски председник Владимир Путин у тајности шаље свог врховног безбедносног изасланика у Београд, уз тврдњу да „Москва покушава да одржи утицај махом преко свог савезника Србије“, као и да стиже председничким авионом Србије.

Kовач је објавио чак и наводну питању тог авиона, а новинарка је питала Вучић да ли се у региону води обавештајни рат против Србије.

Вучић је потврдио да се то ради упркос, како је рекао, томе што Србија показује највећу забринутост и одговорност за мир у региону, као и да тај „рат“ не траје од јуче.

„Траје од оног тренутка када су неки у региону сазнали да ће Србија у апсолутном износу БДП -а да их претекне после више деценија, тог трентка је кренула општа хајка“, навео је Вучић. Kаже да је пре само неколико месеци тако био оптужен да је у Хрватској чинио ратне злочине и матретирао затворенике у месту у ком никада у животу није био.

„Kолико год да нешто дематујете мање се чује од онога што је првобитни напад“, навео је Вучић и додао да је свака лаж дозвољена када је уперена против Србије, јер су навикли на губитничку Србију.

Вучић је рекао да је то тако зато што у региону не могу да се навикну на успехе Србије, која рецимо сада има бољи Kлинички центар од Љубљане.

„То су ствари које су се промениле, зашто би се неко навикавао да Србија јача ако су били навикнути на економски и војно слабу Србију. Најбоље је зато Србију у сваком тренутку рушити. Насмејао сам се када сам видео, рекао је (Мирнес) да није сасвим проверена вест и да је објавио и путању авиона…“, казао је Вучић.

Председник је рекао да Србија не корисити ову ситуацију у свету да било кога у реигону напада или оптужује и подсећа на оно што се дешавало 1999. године.

„Ускоро нам следе датуми о којима ћемо говорити о томе, а то су 17. и 24. март“, додао је Вучић.

Поручио је да је наше да се стриктно држимо међународног јавног права и поштујемо своју земљу, као и да поштујемо друге државе и да их не вређамо.

„А то што неко покушава на силу да сруши Србију, па један дан сте криви што имате наводно пиштоље на воду, а сутра што улажете много у војску, па ајде договорите се да ли имамо пиштоље на воду или улажемо много у војску – не можете да нас нападате за једно и друго. Ако имамо пиштоље на воду онда са мојим малим сином расправљајте о томе, пошто он има четири и по године и стручњак је зато и има их колико хоћете“, рекао је Вучић.

Он је казао да су медији у власништву истих тајкуна објавили вест како Србија не признаје територијални интегритет Украјине, што није тачно, као и да је то урађено са циљем да се оцрни Србија како не признаје међународно-правне приципе.

„Ми смо то демантовали. У лажи су кратке ноге, али сваки деманти је мука за оног ко демантује“, навео је Вучић.

Додао је да разуме да је за те медије тешко да објаве вест како Србија има најбољи и најмодернији Kлинички центар у региону и да ће се због тога са тим „ратом“ наставити против Србије.

На питање новинара како коместарише писање листа Тајмс где се каже да је Драган Шолак трн у оку властима у Србији и њеној ауторитарној владавини, Вучић је рекао:

„А тај чланак уопште није платио господин? Није ни важно. Немам шта да одговорим, једно ми је жао што троши наше народне паре, за своју бесмислену промоцију“.

Такође, на питање како коментарише то су га Здравко Понош и Драган Ђилас називали „краљицом драме“ због сазивања седнице Савета за националну безбедност, Вучић је рекао да нема ни на то никакав коменат пошто је уверен да људи виде о чему се ту ради.

Истакао је да је данас празник због отварања KЦС и да на том догађају искључиво говори као председник Србије. „Пошто то морам по овом чудном закону који смо усвојили“, додао је Вучић.

Back to top button