Izdvojene vestiSrbija

Вучић почео тродневну посету Нишавском округу

СрбијаРеално/РАЖАЊ/10.12 – Председник Србије Александар Вучић најавио је данас током посете Ражњу да ће се разговарати са Југоимпорт СДПР-ом и домаћим компанијама војне индустрије о могућности отварања једног мањег погона у Ражњу.

Председник је у обраћању мештанима испред основне школе рекао да је тешко довести неког страног инвеститора у Ражњ и да би зато могао да се отвори мањи погон војне индустрије у којем би било запослено 200 до 250 људи, како би се додатно подигао Ражањ.

Казао је да је договорио и да се уради пут ка Скорици од 6,6 километара и да ће се прво на том путу видети машине.

Вучић је рекао да ће се радити и друга фаза реконструкције Основне школе Иван Вушовић.

Нагласио је да би отварањем погона војне индустрије у Ражњу биле подигнуте плате у том месту, које су сада међу најнижим у Србији.

Председник је рекао да су велики губици на мрежи за водоснебдевање у Ражњу, већи од 50 одсто и да ће за четири или пет месеци бити завршена анализа која ће показати колико треба уложити новца да се побољша ситуација и да ће онда држава брзо уложити тај новац.

„Улагања у Ражањ биће између осам и 12 милиона евра“, додао је Вучић.

Каже да ће бити изграђена и фекална канализација у три места: Смиловцу, Скорици и Витошевцу.

„Биће потпуно другачије у Ражњу и грађани ће моћи ту лепше да живе“, поручио је Вучић, који је посетом Ражњу започео тродневну посету Нишавском округу.

Back to top button