Izdvojene vestiSrbija

Вучић: Полажемо много наде у разговор са Путином

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас обуци јединица Речне флотиле и обићи тактичко-технички збор средстава наоружања и војне опреме Kопнене војске у војном комплексу “Мачвански партизански одред” у Шапцу.

Председник је најпре честитао свим припадницима, који су вежбу извели на најбољи и изузетан начин.

“Морамо да радимо на додатном опремању и модернизацији. Последњих година радимо више него икада, и то није лако. Што више видите, и урадите, све је више недостатака који морају што пре да се ураде. Наша највећа снага јесу људи”, рекао је Вучић.

Председник је потом још једном пожелео срећу војницима, а онда је одговарао на питања новинара.

Говорећи о посети Москви, као и састанку са Путином, председник је истакао да се за разговор припема увелико.

“Много наде полажемо у тај сусрет, и велику трему имам, без обзира што се састајемо не први, а ни други пут”, прича Вучић.

Kако је додао, састанак са Путином је важан, јер се путем гаса могу привући инвестиције, јер ће људи долазити у Србију због ниже цене гас.

“Ми струју добијамо преко гаса, само за то трошимо 1,8 милиона”, прича Вучић.

Вучић је истакао да се све што је скупљено, страховито губи, а одласком у Русију, мораће д амоли за уговор од децембра, јер ће Србија због хладног времена потрођити доста гаса.

“Очекујем да много тога чујем, научим, као и да добијем доста информација, наставио је Вучић.

На питање о цени гаса, која је ван берзе, Вучић напомиње да Србија на данашњи дан гас Русији плаћа 270 долара.

“Имамо три ствари које морамо да решимо са Путином, то су цена, дужина уговора, и молба за флексибилност”, додао је Вучић.

Говорећи од дешавањима у Бриселу, Вучић истиче да је порука ЕУ добра, разумна и рационална.

“Они кажу да договор мора да се испоштује, само постоје неки који се не труде да га поштују”, наводи Вучић.

Председник се дотакао и састанка око електричне енергије, додајући да није задовољан неким стварима, али да ће се свим силама борити за напредак и решавање.

На питања о Милораду Улемеку Легији као и Ратку Младићу, председник Србије истиче да тајкуни и политичари који дрђе део медија, немају шта да понуде Србији, осим тога да Власт живи у деведесетим годинама, покушавајући да пресликају неко давно време.

” Питања о Улемеку слушам већ неколико година, на свака три месеца, Улемек се пушта напоље… Не знам чему то служи, ништа не разумем, ваљда хоће да уплаше народ, додао је Вучић.

“Оно чиме се поносим је страховит напредак Србије, а то сте могли да чујете од светских представника, Светске банке… Ми градимо путеве, видећете раднике који раде на мосту преко Саве, и то су теме које мене занимају! – навео је Вучић.

Говорећи о дугу који има град Шабац, председник је истакао да њега нису направили Шапчани, већ Зеленовић.

“Ситуација у Шапцу је тешка, а тек сада се креће у нешто веће и обимније радове. Радиће се ауто – пут Рума – Шабац, затим брза саобраћајница до Лознице. То су важне и велике ствари. У Шабачку болницу ћемо уложити огроман новац, и урадићемо пречистаче отпадних вода, и то је већ у програму”, додао је Вучић.

Kако је додао, тај дуг ће се решити, али ће бити потребно извесно време.

Додао је да није нити крив, нити заслужан за голове репрезентације.

“Ја сам имао храбрости да одем у авион и подржим фудбалере. Људи нису веровали да ћемо да победимо, али Србија напредује. Они су писали наслове да стање фудбала осликава државу. Ја када сам рекао тим момцима да оду и да победе, то сам мислио. Мени је разултат важан, не само у фудбалу, него и у економији. Идемо да побеђујемо,а не да губиумо”, додао је Вучић.

“Не знам шта је спорно у награди. Знате, постоји део буџета који се зове ТБР. Ми нисмо потрошили тај новац, и сада ћу да обрадујем какво чашћавање следи. Можда 10 милиона евра потрошићемо на одбојкашке, ватерполо и рукометне клубове, и борилачих осам спортова. Желимо да људи широм Србије добију новац за клубове”, казао је председник.

Kако додаје, за труд фудбалера, награде су биле очекиване, наводећи да ће Србија наставити да чашћава спористе, јер новца има.

Вежби присуствује и потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Back to top button