Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Политика Србије према БиХ и РС се није мењала и неће се мењати

СрбијаРеално/НИШ/12. 12 – Србија је један од потписника и гарант Дејтонског споразума и то је политика Србије која се није мењала 26 година и остаће политика Србије, поручио је данас председник Србије Александар Вучић одговарајући на питањ,а новинара какав је његов став поводом закључка Скупштине РС о преносу надлежности.

Вучић је истакао и да се Србија не меша у унутрашња питања других земаља и да о томе не жели да говори, али да мозе да казе ста је политика Србије.

“Политика Србије је поштовање територијалног интегритета Босне и Херцеговине, али и постовање интегритета Републике Српске у оквиру БиХ што значи пуно поштовање Дејтонског споразума”, истакао је Вучић.

Подсетио је и да је Србија један од гаранта спровођења Дејтонског споразума и да је то политика која се није променила 26 година нити це се мењати.
На питање о присутности полиције на протестима, Вучић је рекао да полиција нема шта да тражи на противправним окупљањима.

“Не знам да ли ме разумете када то кажем, али пробаћу опет да вам кажем. Kада организујете нешто противзаконито, немојте да позивате државне органе да у томе учествују. Полиција нема право да учествује у блокирању путева, она има право да то забрани. Полицију нико ништа није ни питао, јер скуп није био ни пријављен. Молим вас, научите то, молим вас као Бога”, додао је.

Рекао је да су и у Нишу, као и у Београду, претучени обични грађани. Он им се извинио и поручио:

“То није проблем, али је проблем што је полиција некога легитимисала! То је нормално, мене су мали милион пута легитимисали. Запањило ме је шта је у главама људи који кажу: “А, где си ти пошао?” Kо сте ви да заустављате било кога? И шта вас брига где је ко пошао? По којем праву то питате?
Kаже да је важно да градимо демократске капацитете, али да знамо шта је по закону”, указао је Вучић.

Back to top button