Izdvojene vestiSrbija

Вучић поручио да не постоји притисак под којим ће повући Закон о референдуму

СрбијаРеално/ГОРЊЕ НЕДЕЉИЦЕ/4. 12 – Председник Александар Вучић поручио је вечерас из Горње Недељице да не постоји притисак под којим ће да повуче Закон о референдуму, да неће дозволити да улица води политику и поручио „или ме убите или изађите на изборе“.

„Не постоји притисак под којим ћу да повучем Закон о референдуму. Не постоји. Нећу, као што нећу дозволити да ми улица води политику, или ме убите или изађите на изборе“, рекао је Вучић након трочасовних разговора са мештанима више села лозничке општине.

Вучић је то рекао одговарајући на питање новинара да коментарише данашње блокаде путева и улица у Београду и другим градовима Србије и истакао да не разуме то што опозиција ради, преноси Танјуг.

Не разумем, каже, шта је смисао тих блокада да са веома малим бројем људи малтретирају грађане по Србији, а да, како је рекао, ни сами не знају зашто то раде.

„Увек ће постојати део екстремиста, а суштина је да људи хоће рад и борбу за њихове а не за тајкунске интересе“, рекао је председник и додао да је чуо да они који су блокирали улице нису хтели да пропусте ни мајке са децом.

Оценујући разговор са мештанима из више села лозничке општине, Вучић је рекао да је спреман да све саслуша, али да, судећи по данашњем разговору, сви они имају исте проблеме.

„Могли смо да чујемо да имају углавном исте проблеме, да ли је лако слушати људи који брину за своју будућости, који су уплашени некада с правом, некада без права, није, али то ми је посао“, рекао је Вучић и додао да ће у проблеме ових људи више бити укључени неки министри и министарства.

Back to top button