Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Последице протеста,Зелени узели гласове опозицији, власт задобила веће поверење грађана

СрбијаРеално//НИШ/12. 12. – Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је једина последица протеста који су организовани протеклих субота та да је дошло до велике прерасподеле на политичкој сцени, тако што су „зелени“ узели гласове, како је рекао, тобоже великим партијама у опозицији, а власт задобила веће поверење грађана.

Он је навео да то показују резултати истраживања јавног мњења које му је синоћ представљено и истакао да то показује да људи желе пристојност и озбиљност, решавање проблема.

На питање по чијем налогу јуче није било полиције у униформи на протестима, а да су после легитимисали људе и наводно претили појединим новинарима, Вучић је поновио да полиција нема ста да трази на противзаконитим окупљањима.

„Kада организујете илегалну активност и против закона немојте дрзавне органе да позивате да сауцествују, да заустављају аутопутеве. Полиција нема право у томе да учествује, већ то да забрани“, објаснио је Вучић.

Напоменуо је и да оргнизатори нису питали полицију да ли им допуста, нити су пријавили скуп и истакао да полиција уцествује у законитим, а не криминалним активностима.

„На жалост и у Нису и у Београду претучени су обични грађани који нису криви већ су желели да прођу, и ја им се извињавам“, рекао је Вучих и упитао какв је проблем у томе ако је полиција некога и легитимисала.

Указао је и да ће за кривична дела и прекршаје бити покренуте одговарајуће пријаве, јер не може неко да разбије туђ аутомобил или да бије човека а да за то не одговара.

Kаже да му није јасно ни шта је у главама људи који мисле да некога питају где је пошао.

„Шта те брига, ово је слободна земља, ко си ти да заустављас било кога, било где, по ком закону и Уставу“, упитао је Вучић, наводећи и да је поносан на насе дрзавне органе, јер у Србији није било водених топова ни примене силе.

Србија гради демократске капацитете и то је навазније, рекао је Вучић, и доао да је овде проблем у томе сто су неки мислили да су популарни политицари и да ће добити подрску народа.

„За нас је било битно ста мисли обичан народ, а не политицари. Не разумем их, имате изборе за три месеца. Политички циљеви се остварују на изборима“, поручио је Вучић.

Back to top button