Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Повлачењем закона изашло се грађанима у сусрет

СрбијаРеално/БЕОГРАД/8.12 – Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је поносан на имиџ наше земље која за време протеста није употребљавала водене топове и истакао да је повлачења закона о експропријацији и његови предлози за измене Закона о референдуму излазак у сусрет грађанима Србије који су се уплашили јер мисле да неко ради против њихових интереса.

Вучић је обраћајући се грађанима казао да је поносан на нереаговање полиције током протеста, иако је јасно да је било противзаконитог деловања.

“Поносан сам на имиџ наше земље која није употребљава оклопна возила, није хапсила и малтретирала људе, као што су то радиле све друге западне демократије, што код нас нема слике каквих има из најдемократскијих земаља света, што смо чак и заузимање путева пропратили тишином и нереаговањем полиције, иако је јасно противзаконито деловање”, казао је Вучић.

Додао је да полиција није реаговала јер је код нас крхка демократија и указао да је потребно да је градимо.

Истиче да демократију морамо да гајимо и да никада више не сме да нам се понови случај Ранка Панића, као ни случај да неко некоме не дозвољава да прође, прошета, као што су, како каже, они то некада док су били опозиција ретко радили.

“Важно је да зидамо институције, градимо демократију, да покушамо да поштујемо једни друге. Ово је излажење у сусрет грађанима и људима у Србији који су се уплашили, не зато што смо се ми уплашили, већ зато што су се они уплашили јер мисле да неко ради нешто против њихових интереса и моја је жеља да им кажем да нам не пада на памет да радимо била шта против њих, јер све што смо изградили, изградили смо заједнички”, навео је председник.

Вучић је нагласио да је изграђена земља која је данас 10 пута просперитетнија него што је била пре 10 година, земља у којој су обновљени културни објекти, православне цркве, католичке протестантске …

Подсетио је да је изграђена гасоводна мрежа од 400 километара.

“То је милијарду и по евра, све што нисмо изградили 70 година и то смо заједно урадили са грађанима. И ођедном грађани, упркос свим тим резултатима, показују страх и забринутост и не причам о политичарима који никакав страх немају, али ово показује колико смо ми мало слуха имали за људе или мало желели да их чујемо”, казао је.

Председник је позвао министре у Влади Србије да они који су уморни не морају да буду више министри, али да оно мало што им је остало до краја мандата проведу слушајући људе, а не себе и реагујући на захтеве људи и испуњавајући захтеве грађана.

Истакао је да се много пута љутио на њих, за шта су му сведоци, како каже, пријатељи у Председништву и у Влади, првенствено Ана Брнабић, због тога што није објашњено грађанима ситуација око лечења деце.

“Трпите четири године сваког дана критику и никако да изађете у јавност са подацима који показују да лечимо девет пута више деце него што је лечено пре осам година”, указао је Вучић.

Back to top button