Izdvojene vestiSrbija

Vučić: Predstavio sam izveštaj o uhapšenim Srbima

SrbijaRealno/Brisel/22.06.23. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je na sastanku sa evropskim komesarom za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom razgovarao o situaciji na KiM, kao i da im je predstavio izveštaj o povredama Srba koji su uhapšeni, a ništa nisu krivi.

On je novinarima u Briselu rekao da je u tom izveštaju navedeno u kakvom su stanju, ko ih je pretukao, čak i da albanski lekar koji ih je pregledao, nije hteo da potpiše i da je rekao da su to zveri učinile. “Nastavićemo da razgovaramo na dnevnom nivou. Istakao sam da su Srbi u teškoj poziciji”, rekao je Vučić. On je dodao da je saslušao sve što su obojica imali da kažu.

“Razumem njihovu volju da se deeskalira situacija, odnosno da se kroz razgovor rešavaju problemi. Ne bih govorio o konkretnim stvarima. Za nas je najveći problem ne pojedinačna situacija, već što kontinuirano drugu ili treću godinu zaredom režim Kurtija ili pokušava da protera, uhapsi ili uplaši Srbe, bez obzira da li je to prebijanje ili neka druga akcija ili izbori sa 3,4 odsto izašlih ljudi, ili zabrana ulaska kamiona”, rekao je Vučić.

Back to top button