Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Приштина је та која не жели да разговара, Фон Крамон само олајава Србију

СрбијаРеално/БЕОГРАД/7.12 – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Приштина та која не жели да разговара и додао да никада није сумњао да ће на Северу КиМ претње икада престати.

Вучић је указао да је Приштина погазила све договоре и додао: “Не знам ко све из Приштние није улазио на територију Централне Србије, а они опет не дају Петру Петковићу да уђе. Ваљда да би показали да су силни и моћни”, рекао је председник Србије одговарајући на питања новинара након обиласка радова на пројекту Београд на води.

Вучић је подвукао да је Србија спремна да разговара, доноси резултате, а да је Приштина та која не жели да разговара.

Говорећи о Виоли Фон Крамон, казао је да је она та која на све начине ради против Србије, а поводом њене изјаве да “Српска православна црква не постоји” рекао да све што је она икада радила било је против интереса наше земље
“Тешко је коментарисати… Ми смо од ње направили велику политичку звезду, она само олајава Србију и ради све против интереса наше земље, од тога како да будемо осуђени за геноцид до тога да Косово буде независно. Шта год да је радила и рекла било је против наших интереса”, оценио је председник.

Закључите како је она дошла до тога. Не морам ја ништа да говорим, мислим да сваки нормалан човек то разуме, навео је и додао да не страхује ни од чега, поготово о томе како му неко суди о раду, јер ће о томе да суди историја, а не улица.

“Ако се неки људи диче подршком споља за рушење сопствене власти, увек се поставља питање чему све то, и шта они нуде. Па имате три ипо месеца за изборе. Ја немам никакву радну групу, нити се тиме бавим. Бавим се изградњом, напретком Србије и оним што је важно за грађане”, поручио је Вучић и подсетио:
“Говорили су да не смем да одем у Горње Недељице, а ја сам цео дан разговарао са људима. Говорили сте да не смем да одем ни на Макишко поље, а отишао сам”. Вучић је навео да никада неће подржати обојене револуције, те додао да нема, нити зна за икакве формиране радне групе о којима је добио питање новинара Н1.

“Оно што је важно је то, да ћу сутра посебно говорити о теми Устава, нашли смо решење о закону о експопријацији, јер спремамо додатне промене. Сутра ћемо изаћи са тим, ако добијемо потврду од више надлежних институција. Оно што је важно је то да ми покушамо да урадимо све што је у нашој моћи и да чујемо више мишљења. Не да слушамо политичаре, већ људе. Ми ни на који начин нисмо криви, осим што је било немара, недовољно разговора и довољно пажње посвећене људима”, апострофирао је Вучић.
Вучић је потом рекао да је народ тај који ће на изборима показати шта хоће и тако и донети одлуку и назначио да људи могу да бирају да ли ће да гласају за оне који су узели паре од Рио Тинта, а сада протестују, или за оне који покушавају да нађу решење. Осврћући се на протесте одржане у суботу, рекао је да полицију нису слали на њих иако су ти протести против закона.

“Пре недељу дана сте нападали јер је полиција радила свој посао, а сада нападате јер нису дошли”, додао је.

Вучић је навео да је затварање аутопутева противзаконито, и да то не сме да се догађа, али то, како је навео доказује да протести немају везе са еколошким проблемима.

“То су исти људи, са новим, лепшим капутима… Увек исти, лажно либерални кругови, екстремистичка левица… Наравно постоји део људи који истински брине, и са тим људима ћемо разговарати”, поручио је, а говорећи о све чешћим нападима опозиције на све што се ради за Србију, истакао је да су то невероватне ствари, јер људи не умеју да сагледају шта је њихова улога у политици.

“Краљ Милан када је подизао железницу онда су му говорили да руши шљивике, да ће гвоздени коњи да униште све… Одборници су били против сијалица… Тако пристојним људима није био потребан Београд на води. Тако је и са Метроом, они су га обећали 2014. а нису га урадили, него смо ми сада почели”, казао је председник Србије. Поручио је да је у плану изградња још неколико болница и Клиничких центара, додајући да је суштина у томе, да када ствари иду ка добром, неко мора да напада.

“Уверен сам да ће грађани Србије изабрати будућност која тражи и инсистира да градимо мостове, а не да их блокирамо”, рекао је Вучић.

Говорећи о броју људи који се нашао на протестима, Вучић је истакао да зна колико се грађана тачно налазило у сваком граду и додао да је највише грађана било окупљено код Сава Центра.

“То је велики број људи, у Београду 8.000 људи. И наравно, забринут сам због великог броја људи јер тај број не могу да буду само партијски опозиционари, већ и људи који брину за екологију. Тим људима морамо да се обратимо”, закључио је Председник Србије.

Вучић је потом додао да ти људи верују да постоји проблем, а на власти је да реагује.

Back to top button