Izdvojene vestiSrbija

Vučić prisustvovao “Oživljavanju” Starog dvora podovom Dana državnosti

SrbijaRealno/Beograd/15.02.24. – U okviru obeležavanja Dana državnosti i svečanosti dodele sretenjskih priznanja večeras je počeo multimedijalni program “Oživljavanja” zgrade Starog dvora kome prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vizuelni performans pod nazivom “Slava i trajanje” predviđa da se putem 3D svetlosne animacije na fasadi zgrade Starog dvora ožive motivi ustanka, ustava, simboli državnosti. Okupljenima che se kroz glas glumca obratiti Karađorđe, a reč je o adaptaciji teksta iz drame Đure Jakšića “Stanoje Glavaš”.

Multimedijalni umetnik Dušan Jovović rekao je ranije danas za Tanjug da će na zgradi Starog dvora, uz pomoć novih tehnologija i digitalne umetnosti biti prikazan mali deo naše bogate kulture i umetnosti kojima se ponosimo širom sveta. Predsednik Vučić će večeras u zgradi Predsedništva uručiti odlikovanja zaslužnim pojedincima i insitucijama povodom Dana državnosti Srbije.

Posle dodele odlikovanja Reprezentativni orkestar Garde i Policijski orkestar prirediće Promenadni koncert od Kalemegdana do Trga Republike.

Preporuka: https://srbijarealno.rs/automatski-nacraleksandar-vucic/

Back to top button