Izdvojene vestiSvet

Vučić: Razgovaramo o odlasku u Brisel na dijalog o KiM 27. ili 28. februara

SrbijaRealno/Minhen/18.02.23. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Minhenu da se sada razgovara o odlasku u Brisel na dijalog o Kosovu i Metohiji 27. ili 28. februara.

Na pitanje novinara da prokomentariše informaciju koja se pojavila da će možda ići u Brisel 27. februara, Vučić je rekao da je on ranije izjavio da ne vidi, posebno pre minhenskih sastanaka, smisao da ide u Brisel. Podsetio je da je i ranije bilo reči o datumima za njegov odlazak u Brisel, 19. februar, 21. i 23. februar. Sada razgovaramo da to bude 27. iili 28. februara, dodao je Vučić.

„Razmišljao sam o dolasku u Minhen, dobro je da smo došli, jer zamislite da nismo ovde, zamislite kakve bismo prilike otvorili nekima drugima za iznošenje neistina o našoj zemlji. Ovako smo se pokazali kao pouzdan partner, kao neko ko je racionalan i razuman i razložan i kao neko ko se poštuje. Pokazali smo da na Srbiju može da se računa kada se sa njom razgovara“, rekao je Vučić. Istakao je da ljudi u Srbiji treba da razumeju da on nije Deda Mraz koji treba ljudima da donosi lepe vesti u kuću, već da im omogući da imaju najnižu stopu nezaposlenosti, ali i da sačuvaju mir i nacionalne interese. To je težak posao, dodao je predsednik Vučić.

Back to top button