Politika

Вучић Рио Тинто застаје са пројектом, имаћемо струју без повећања цена за грађане

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.12 – Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је тачно да Рио Тинто застаје са пројектом Јадар зато што је држава донела такве одлуке.

“Наравно да се застаје са пројектом Јадар, како да не застанете и како да не стојите када смо донели одлуке због којих морају да стоје. Наравно да стоје”, рекао је Вучић гостујући на Тв Прва на питање да ли је тачно то што Рио Тинто каже да застаје са пројектом Јадар.

Председник је истакао да ће поново отићи да разговара са људима из Горњих Недељица и Доњих Недељица и осталих села у долини Јадра како би поново са њима разговарао и уверио се да ли је све испуњено од онога што је договрено са њим.

Вучић је нагласио да се трафо станица не гради, као што неки лажу, због Рио Тинта већ да би ти грађани имали боље снабдевање струјом.

“Имаћемо струје током зиме. МИ смо данас произвели и покрили 90 одсто потреба струје сопственом производњом. А ми смо много увозили 3 дана и то је много коштало, и данас купујемо али мање, али наш буџет то подноси. Неће се повећавати цена струје за грађане.

Гледали сте ме као лудака када сам причао о енергетици и када сам вам рекао шта ће да буде. Био сам у праву, замерам и директору Србијагаса и ЕПС-а јер су мислили проћи ће како ће проћи. Упркос свему овоме што се дешава, штедели смо и новац и имамо довољно свега. Тражио сам Путину веће количине гаса. Знате, ја сам упоран, досадан као стеница. Звао сам и тражио сам. Грађани не треба да брину, имаће довољно и струје и гаса”, поручио је Вучић.

Поновио је да ће се поново помоћи пензионерима и прецизирао: “Пензионерима ћемо исплатити 20.000 динара крајем јануара или почетком фебруара, јер не желим да неко каже да има било какве везе са изборима. Они су људи који знају да смо давали кад год смо могли. Исплатићемо и здравственим радницима 10.000 динара једнократне новчане помоћи што мислим да ће их посебно обрадовати”, казао је Вучић.

Back to top button