BeogradIzdvojene vestiSrbija

Vučić: Ružić je rekao da je spreman da podnese ostavku, ali to je na njemu

SrbijaRealno/BEOGRAD/03.05.23.- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara o odgovornosti ministra prosvete za jutrošnju pucnjavu, rekao da svako može da govori o sopstvenoj odgovornosti. “Danas je Branko Ružić govorio da je spreman da podnese ostavku, ali to je na njemu i Ani Brnabić”, naveo je predsednik. On je istakao da sa ministrom prosvete nema blizak odnos, ali da ne voli da se iživljava na ljudima kada je to “relativno lako”.

“Trudim se da budem objektivan i pošten i da sagledam, ima li tu njegove krivice ili ne, a tek onda da vidimo dalje”, rekao je Vučić. Govoreći o tome što je trodnevna žalost proglašena tek od petka, predsednik je naveo da je to urađeno jer se nije znalo kada će biti završeni razgovori sa roditeljima i kada će tužilac završiti posao.

“Žalićemo i danas i sutra, i u petak, i u ponedeljak, i u utorak. Sećaćemo se ovoga godinama. Kao što se sećamo masakra u Jabukovcu 2010. godine i Ivanči 2013. godine, uvek se pitajući šta je to što u ljudima probudi zver”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare povodom jutrošnje pucnjave u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

“Nismo naučili ni da žalimo, a da u stvari ne žalimo sebe i da opet, kada žalimo, nismo protiv nekoga”, naveo je Vučić.

Back to top button