Izdvojene vestiPolitika

Вучић са председницима општина Нишавског округа

СрбијаРеално/НИШ/10. 12 – Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас са председницима свих општина тог округа, а присутни су били и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, министар саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства Томислав Момировић, министарка привреде Анђелка Атанасковић, директор Коридора Србије Александар Антић, в.д. директор Путева Србије Предраг Дробњак.

Председник Србије ће се обратити медијима након састанка, а затим и обићи фабрику „Јумис“.

Тродневну посету Нишавском округу, председник Вучић започео је обиласком реновиране основне школе “Иван Вушових” у Ражњу и отварањем фискултурне сале у тој образовној институцији.

Након обиласка школе, Вучић се састао са представницима свих месних заједница те општине која има укупно нешто мање од 8.000 становника.

Председник ће се сутра у касарни “Мија Станимировић” састати са руководством Министарства одбране и командним кадром Војске Србије у ширем саставу, а након тога је планиран састанак са руководством Министарства одбране и командним кадром Војске Србије у ужем саставу.

У Нишу ће након тога уследити и приказ рада дивизиона самоходних топ хаубица „НОРА Б-52 М15″ и приказ вежбе на положају Лисинац.

У недељу, последњег дана посете Нишавском округу, Вучић ће се на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ састати са представницима одбрамбене индустрије Србије.

Након тога је предвиђен приказ способности хеликоптерских јединица Ратног ваздухопловства и ПВО и 63. падобранске бригаде.

Како је раније најавио, Вучић борави у вишедневној посети Нишавском округу како би са представницима тог округа разговарао о даљем развоју југа Србије.

Back to top button