Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Ситуација на Балкану тешка, борићу се за мир

СрбијаРеално/БЕОГРАД/14.11 – Председник Србије Александар Вучић каже да је забринут због тешке ситуације на Балкану и да је зато за њега важан предстојећи сусрет са руским председником Владимиром Путином, планиран за 25. новембар.

Александар Вучић је, у ексклузивном интервјуу за Јутјуб канал “Соловјев лајв”, чији су делови данас приказани на ТВ Русија 1 и на платформи Смотрим, истакао да ће се борити за мир практично по сваку цену, преноси агенција РИА Новости.

“Све што могу да ти кажем, драги пријатељу, је да имам велики страх пред будућношћу. И зато ми је, између осталог, важан сусрет са Путином. Борићу се за мир практично по сваку цену, али ситуација није лака”, рекао је Вучић одговарајући на питање о могућости рата у региону.

Додао је да се боји да би све друго што би могао да каже било само доливање уља на ватру и да би људи то могли погрешно да протумаче.

“Зато ћу само рећи да је ситуација озбиљна, није лака, тешка је, без сумње”, додао је председник Србије.

Говорећи о војној сарадњи Русије и Србије, Вучић је рекао да је она одлична и да Београд добија савремену опрему из Руске Федерације по коректним ценама.

“Много пута смо добијали помоћ и подршку – оклопна возила, тенкове, при том модерне тенкове. Такође смо изводили изузетне вежбе и имамо одличну војну сарадњу са Русијом, то није тајна. Авиони, ловци, хеликоптери и још много тога. Имамо најсавременију технику коју добијамо по коректним ценама из Руске Федерације, и много тога”, истакао је Вучић.

Председник је истакао да је Војска Србије данас много јача него што је била, захваљујући и огромној подршци и помоћи председника Путина.

Поручио је и да Србија жели да има руски ПВО систем С-400, али да то још не може себи да приушти.

Вучић је нагласио и да ће његов предстојећи сусрет са Путином бити 19. по реду у последњих седам година, на чему му је веома захвалан.

“Замислите, 19. пут председник Путин је нашао времена за председника или премијера Србије, 19. пут за последњих седам година. Колико је енергије уложио у односе са Србијом. Бескрајно му хвала на томе, ми то веома ценимо”, истакао је Вучић.

Председник Србије је, у ексклузивном интервјуу за Јутјуб канал “Соловјев лајв”, са познатим руским новинаром Владимиром Соловјевим, чији су делови на том каналу синоћ приказани, говорио о предстојећем сусрету са председником Русије Путином и енергетској ситуацији у свету и Србији.

Back to top button