Izdvojene vestiSrbija

Vučić sportskim klubovima: Izmirite poreske dugove prema državi

SrbijaRealno/SURČIN/01.04.23. – Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas sportskim klubovima, ali i svim ostalima, da izmire svoje poreske dugove prema državi, jer se i od tog novca grade putevi i izdvaja za sve ostalo. “Što se tiče Zvezde i Partizana, čestitam košarkašima Patizana na plasmanu u najboljih osam u Evropi.

Što se tiče dugova, nadam se da, kada se završi sezona, da će da plate svoje dugove državi Srbiji. To se posebno odnosi na fudbalski klub Partizan koji duguje ogroman novac državi Srbiji. Mi smo im juče dodatno dali novac da bi mogli da igraju u Evropi bilo koje takmičenje. Crvena zvezda stoji mnogo bolje finansijski”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara koliko duguju Partizan i Zvezda državi za porez. Pozdravio je, kako je rekao, odgovoran odnos FK Crvena Zvezda prema dugovima.

“KK Zvezda je na oko milion i po poreskog duga, ali KK Partizan je na sedam miliona poreskog duga. FK Patizan je na 17 miliona dospelog poreskog duga, što je užas, a Crvena Zvezda je platila 7,3 milona evra”, istakao je Vučić. Kazao je da sada sluša kako je, eto, Zvezda kao izmirila svoj dug, ali da je u stvari pozajmica novac, ali da je za njega i državu to potpuno nevažno od koga su pozajmili novac, već da su izmirili porez državi.

“Bitno je da je drzava dobila svoje pare. Zvezda pozajmila, pa šta…”, dodao je Vučić. “Plati porez, a ne da ti država bude poslednja rupa na svirali”, poručio je predsednik Vučić i dodao da je to obaveza svih u zemlji. Dodao je da je država i ovoga puta učinila i Partizanu i Zvezdi.

“Mi smo i ovoga puta učinili i jednima i drugima. U košarci su nas i Zvezda i Paratizan ove godine veoma uspešno predstavljali. Imali su podršku, Partizan ne samo da zaostaje, već uz ovo što smo im dali, obezbedili smo sa Ziđin za FK Partizan dodatnog sponzora. Ali, moraju da se pozabave svojim porezom. Sačekaćemo vas dok se ne završi sezona, jer državi morate svi da platite, a pozajmite od koga hoćete”, naveo je Vučić. Istakao je da zato državava neće dati Nacionalni stadion klubovima na upravljanje i da budu vlasnici.

“Tukli se svi da budu vlasnici stadiona, svima smo dali, Partizanu i Zvezdi, i šta imaju od toga, kupili su dve godine javašluka i lošeg poslovanja. Imaju po 19 redova hipoteke na svojim stadionima. Znate kada bi se do desilo da mi time upravljamo. Ovako dajemo i bacamo pare u bunar, zato što znamo da je to za deo naroda važno”, kazao je Vučić. Pohvalio je privatni klub Čkarički i TSC i poručio – kapa dole majstore. “A ne da država bude poslednja rupa na svirali, ne moramo državi da platimo zato što ćemo da je ucenimo navijanjem. Baš me briga”, dodao je Vučić.

Kazao je da nema čuda kojim će neki klub da pobedi nekog ako nema uređene finansije. “Moja molba, čestitam Zvezdi što je platila porez, očekujem to isto od Partizana. Dakle porez je majka, od poreza sve zavisi i porez ima da platite svi”, poručio je Vučić.

Back to top button