Izdvojene vestiSrbija

Vučić: Sram bilo kompletnu Kvintu

SrbijaRealno/Beograd/20.04.23. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u vezi sa predstojećim lokalnim izborima na severu KiM da neće biti srpskih kandidata u tri najveće opštine.

“U nedelju se izlazi na lokalne izbore u četiri opštine na severu Kosova. U tim opštinama posle povlačenja Aleksandra Jablanovića večeras i koji je to saopštio u Leposaviću nema srpskih kandidata. Oni imaju još jednog kandidata ali ne želim o tome da govorim zato što bih ušao u nešto što je za mene kao predsednika Srbije vrlo problematično”, rekao je Vučić na TV Prva. Kako je precizirao, više nema nijednog srpskog kandidata ni u Leposaviću, ni Kosovoskoj Mitrovici ni u Zubinom potoku, kao ni u Zvečanu.

“Ali da ništa ne govorim…U ove tri najveće opštine na severu zvanično nemate srpskog kandidata. Tu su kandidati iz partija Aljbina Kurtija i partije Hašima Tačija”, rekao je Vučić. On je dodao da je u Leposaviću upisano 300 Albanaca u birački spisak od 15.000 ljudi što je dva odsto, ali kako je dodao, čak ih toliko i ne živi tu već oko 60-70. “Oni će da ih dovode iz Podujeva da bi mogli da glasaju. Imaće dva odsto izlaznost maksimalno. U Kosovskoj Mitrovici će da dovuku sve moguće iz Južne Mitrovice da glasaju u Severnoj da bi nakarikali do četiri odsto, u Zubinom potoku i Zvečanu do dva odsto.

Nigde preko tri ili četiri odsto i zato će da vam kažu da su legalni i legitimni izbori”, rekao je Vučić. Upitao je gde to na svetu. “Sram ih bilo sve zajedno, kompletnu Kvintu, sve te lažove. Danas sam razgovarao i izgovorio gore reči od ovih. Razgovarao sam sa najvišim zvaničnicima u pregovorima u dijalogu zapadnim predstavnicima”, rekao je Vučić. Oni svi to rade zajedno zato što moraju tzv.Kosovo da podrže i Srbiju da slome, rekao je Vučić i ocenio da im je to konačni cilj. “Možda će mene da slome ali im ja neću dati da slome Srbiju. I to vam garantujem”, rekao je Vučić. Ocenio je da se to radi kako bi premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti mogao da kaže da nema srpskih opština na severu koje hoće da se priključe Zajednici srpskih opština.

Back to top button