Izdvojene vestiSrbija

Vučić: Srbi i Jevreji zauvek prijatelji

SrbijaRealno/Beograd/09.11.22. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Ester Bajer, jednom od retkih preživelih logorašica iz logora Sajmište i sa operskom divom Bredom Kalef, koja je u Drugom svetskom ratu izgubila 25 članova porodice.

Vučić je na instagram nalogu budućnostsrbijeav rekao da je stradanje Jevreja u Drugom svetskom ratu nešto što uvek moramo da osudimo i nikada ne zaboravimo i poručio da su Jevreji i Srbi zauvek prijatelji.

„Bila mi je velika čast da ugostim dve heroine preteškog, ali i čudesnog životnog puta, od kojih sam naučio da je hrabrost koja se bori, jača od slabosti koja traje“, istakao je Vučić.

Poručio je da su Ester Bajer i Breda Kalef, svaka na svoj način, obeležile „istoriju našeg kolektivnog stradanja, ali i nesalomivog duha“.

„Razgovarali smo o legatima naše prošlosti i vizijama budućnosti bez mržnje, straha i stradanja, kao i o rekonstrukciji centralne kule i dva muzeja koja ćemo izgraditi u okviru Memorijalnog centra Staro Sajmište“, napisao je Vučić na instagramu.

Back to top button