Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Србија је на европском путу, али нећемо покварити односе са Русијом

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.11 – Србија је заиста на европском путу, али неће покварити односе са Русијом, поручио је председник Александар Вучић је у интервјуу руском новинару Владимиру Соловјеву за Јутјуб канал Сововјев лајв, који је данас објављен у целости, а чије су досад необјављене делове пренеле руске агенције.

Александар Вучић је у интервјуу објављеном уочи његовог сусрета са руским председником Владимиром Путином, рекао да из Европе разни политички субјекти деле лекције и да су му једном чак рекли да не треба тако гласно да говори о успесима Србије.

Вучић је испричао да му је на питање зашто да не говори гласно речено да ће то изазвати много проблема и да сви морају да реагују.

“Ја сам се тада просто насмејао и наставио да радим свој посао”, испричао је Вучић, преноси Танјуг.
Истакао је да се Србија налази на европском путу, али да никада неће покварити односе са Русијом.

“Ми ћемо ценити Путина, имаћемо добре односе и са Кином, свиђало вам се то или не, то је политика Србије”, истакао је Вучић.

Указао је да Русија не мора да се сагласи са сваким његовим ставом, али да је Москва увек показивала поштовање за избор Србије и да зато Србија веома цени председника Путина.

“Кад сам инсистирао на неким стварима где су се појављивале неке разлике, он се чак осмехивао, али показао је коректан однос, своју величину и то колико уважава слободу нашег народа”, рекао је председник Србије.

Говорећи о претњама санкцијама и замрзавањем имовине, Вучић је истакао да њему нема шта да замрзну да нема никакву имовину, ни један долар, нити евро у иностранству.

“Интересује ме само то што је важно за моју земљу, шта могу да урадим за своју земљу”, нагласио је Вучић.

Интервју Вучића за Соловјев лајв објављен је у целости уочи посете председника Вучића Русији, која је планирана за 24. и 25. новембар, а у раније објављеним деловима интервјуа председник Србије је говорио о предстојећој посети Русији и сусрету са председником Путином и о томе да је гас питање свих питање у Србији.

Back to top button