Izdvojene vestiPolitika

Вучић у Нишу са војним врхом, наставак посете Нишавском округу

СрбијаРеално/НИШ/11.12 – Председник Србије Александар Вучић састанком са војним врхом у Нишу наставио је посету Нишавском округу, а састанку у касарни „Мија Станимировић“ присуствује и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Милан Мојсиловић.

Вучић ће одржати и састанак са руководством Министарства одбране и командним кадром Војске Србије у ужем саставу, након чега ће присуствовати приказу рада дивизиона самоходних топ хаубица „НОРА Б-52 М15“, а затим и присуствовати приказу вежбе јединица Војске Србије на положају Лисинац.

Фото: Танјуг

На крају другог дана посете Нишавском округу, председник ће посетити Дољевац, где ће обићи библиотеку.

Председник Србије посету Нишавском округу почео је јуче обиласком реновиране Основне школе „Иван Вушовић“ у Ражњу, након чега се састао са представницима месних заједница те општине.

Председник се у Нишу састао са председницима свих општина Нишавског округа, а након тога обишао је прехрамбену индустрију „Yумис“.

Фото: Танјуг

Вучић је јуче у изјави медијима казао да ће за Нишавски округ из текуће буџетске резерве бити издвојено 600 милиона динара, а од тога само за град Ниш 450 милиона динара, док ће Дољевац, због кредита који је раније узет, добити 40 милиона динара.

Ражањ, Мерошина и Гаџин Хан, како је казао председник, добиће по 20 милиона динара, а Сврљиг и Алексинац по 15 милиона.

Back to top button