BeogradIzdvojene vestiSrbija

Vučić: U slučaju K.K. nadležne državne institucije uradile svoj posao

SrbijaRealno/BEOGRAD/03.05.23. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su državne institucije u slučaju K.K. koji je danas u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ubio osmoro dece i službenika obezbeđenja, reagovale na vreme i uradile svoj posao. „Bezbroj detalja smo saznali. Pronađeno je 57 čaura i šest metaka. Četiri okvira od 18 metaka.

Otac mu je počasni član jedne streljane. Odlično je gađao u toj streljani na stadionu. Veoma ugledni roditelji“, rekao je Vučić na konferenciji za medije. Dodao je da je 7.6.2021. godine, dostavljen formular za registraciju sumnje na zlostavljanje i zanemarivanje u okviru zdravstvene ustanove Univerzitetske dečje klinike Tiršova sa prijavom sumnje za zlostavljanje i zanemarivanje dece, u kome stoji da je maloletni K.K. u školi glume zadobio udarac laktom u donju usnu i gde je bila prisutna pri pregledu manja vatrokontuzna rana.

„Dodali su da maloletni K. nije gubio svest niti povraćao i da je u vezi sa tim obaveštena policija i analiza kompletna urađena. Maloletni K. je u razgovoru sa stručnom službom pokazao samostalnost u iznošenju svog mišljenja dovoljno zrelu za svoje godine“, rekao je Vučić citirajući izveštaj analize. Naglasio je da u analizi stoji da je K.K. pokazao visok nivo aspiracije, da je pokazao da ima razvijene radne navike, da voli da uči i saznaje i istražuje nešto novo.

„Motivisan je za usvajanje novih znanja. Zanima ga astrofizika, fizika, robotika, biologija. Ima pozitivan odnos prema sopstvenoj budućnosti. Sebe vidi kao budućeg astrofizičara. Svoju aspiraciju planira da ostvari kroz pozitivne životne orijentacije. Učio je karate u klubu sa pet godina“, rekao je Vučić.

Back to top button