Izdvojene vestiSrbijaSvet

Vučić u zvaničnoj poseti Azerbejdžanu, danas sa Alijevim

SrijaRealno/Baku/21.12.22. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Azerbejdžanu, razgovaraće danas sa najvišim zvaničnicima te zemlje.

Vučić će se danas sastati sa ministrom odbrambene industrije Azerbejdžana Madatom Gulijevim, a posle toga u Predsedničkoj palati sa predsednikom Ilhamom Alijevim, saopštila je pres služba predsednika Srbije. U delegaciji sa predsednikom Vučićem su ministar finansija Siniša Mali i ministarka za energetiku i rudarstvo Dubravka Đedović.

Tokom boravka u Bakuu Vučić će obići i Centar „Hejdar Alijev“. Predsednik Vučić izjavio je u utorak uveče da je njegova poseta Azerbejdžanu veoma važna, navodeći da Srbija ima istinski prijateljske odnose sa tom zemljom. “Nedavno je predsednik Ilham Alijev bio u Srbiji, veoma poštujemo njegov rad, ne samo od rusko-ukrajinskog sukoba već godinama unazad”, rekao je Vučić za TV Pink. On je istakao da ga danas očekuju važni razgovori po pitanju energetike, od električne energije, preko podvodnog kabla od Rumunije i Mađarske, što je projekat koji bi predstavljao zamenu za energente iz Rusije, pa sve do vojne industrije.

Back to top button