Izdvojene vestiSrbija

Vučić ugostio tim Srbije: Ponosni smo, hvala što decu vraćate u bokserske sale

SrbijaRealno/Beograd/02.05.24. – Hvala vam za veliku radost koju ste doneli našoj zemlji i našem narodu osvajanjem drugog mesta, u ekipnom smislu, na šampionatu Evrope, odmah iza Rusije, a ispred Turske, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na prijemu za boksersku reprezentaciju Srbije, koja je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojila istorijskih 20 medalja.

Srpski ženski tim osvojio je 11 medalja, od čega tri zlatne (Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Kristina Kaluhova), dok je muški tim stigao do devet odličja, a najsjajnije je osvojio Jovan Nikolić.

“Hvala što ste vašim radom i uspesima vratili veliki broj klinaca u bokserske sale. Ono što mogu da obećam, iako je tu bilo protokolarnih problema, je da ćete već sledeće nedelje dobiti nagrade, a to nije mali novac”, (20.000 evra, za zlato, 15.000 za srebro i 10.000 za bronzu, prim. aut), istakao je Vučić.

Hvala potpredsedniku Saveza Adnanu (Bajramoviću) na angažmanu u Pazaru, hvala i svima drugima na angažmanu Loznici, dobro je da se diže Smederevo, mada može to bolje, zatim Prokuplje i drugi gradovi, dodao je predsednik.

“Uveren sam da ćete nas još mnogo puta obradovati. Znam da otkad je Sara došla iz Bratunca kod nas najveći deo Republike Srpske dodatno navija za nas, zahvalan sam i našim srpskim Ruskinjama Šadrini i Kaluhovoj, Nikoliću i svima drugima. Žene su kao i uvek uspešnije, makar za medalju ili dve”, konstatovao je Vučić.

Za sada imamo tri predstavnika na OI, ima i taj turnir na Tajlandu, biće teško, ali ako uspete biće to ogroman uspeh, naglasio je predsednik.

“Ko ode u Pariz imaće odličnu podršku, a vi ostali se spremajte za Los Anđeles. Mi ćemo uskoro da rešimo probleme, manje finansijske, više legalne prirode da se završi Nacionalni bokserski centar, nadomak EXPO-a, u bloku 71, na Novom Beogradu. Lepo da se odmorite, a onda na još teži rad, pozivam još jednom decu da uđu u  sale, to je nešto što će nam donositi mnogo medalja. Ponosni smo na vas i hvala još jednom”, poručio je Vučić.

Najbolja bokserka šampionata Evrope Sara Ćirković zahvalila se predsedniku za sva ulaganja u sport u Srbiji, posebno u boks, kao i predsedniku Saveza Nenadu Borovčaninu, koji je napravio dobar sistem rada i vrhunske uslove.

“Čovek bez koga ne bih moga da napravim ovaj rezultat je moj trener Mirko Ždralo, a porodica mi je najveća podrška. Čestitam svima iz reprezenzacije i verujem u još bolje rezultate. Svaki dan ću maksimalno da radim za cilj koji je ispred mene, a to je medalja u Parizu”, istakla je Ćirković.

Šampion Evrope  Jovan Nikolić zahvalio se predseniku što je omogućio uslove za pripreme.

“Hvala što ste ulagali u nas, vreme, posvećenost, sve što je bilo potrebno. Hvala i Savezu na čelu sa Borovčaninom što je bio uz nas, a ja ću se kao i do sada svim srcem boriti za Srbiju, kao što to radi i predsednik godinama unazad. Slava Bogu, živela Srbija”, rekao je Nikolić.

Ćirković i Nikolić uručili su predsedniku prigodan poklon – uramljene medalje sa Evropskog prvenstva.

Delegaciju Bokserskog saveza Srbije (BSS) predvodio je predsednik Nenad Borovčanin, a na prijemu su bili i selektor muškog tima Milan Piperski i selektor ženskog tima Mirko Ždralo.

Prijemu prisustvovao i ministar sporta Zoran Gajić.

Srbija, za sada, ima troje kvalifikovanih boksera za Olimpijske igre u Parizu – Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Vahid Abasov.

Priliku da im se pridruže imaće još nekolicina bokserki i boksera na kvalifikacionom turniru na Tajlandu od 21. maja do 3. juna.

Back to top button