Izdvojene vestiPolitika

Vučić: Ukidanje platnog prometa pokušaj ukidanja dijaloga i progon Srba sa KiM

SrbijaRealno/DAVOS/17.01.24. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Davosu da je od specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka tražio da zaustavi Kurtijev pokušaj da uništi dijalog i rekao mu da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti želi da obustavi isplatu plata i penzija za naše ljude na KiM.

Vučić je rekao da je najava Prištine da će ukinuti platni promet sa Srbijom – pokušaj da se ukine dijalog Beograda i Prištine i pokušaj progona srpskog naroda sa KiM i dodao da se nada da to međunarodna zajednica neće dozvoliti.

foto Tanjug

“Tražio sam podršku za naše ljude da im se omogući da žive na svojim ognjištima”, rekao je Vučić.

On je, na pitanje novinara da li je u razgovoru sa Džejmsom O Brajanom i Miroslav Lajčakom stekao utisak da su svesni opasnosti ako Priština ostvari svoje pretnje o ukidanju platnog prometa sa Srbijom, rekao da nije njegovo da priča u ime evropskih i američkih predstavnika.

“Ali razgovaraću sa Nemcima, Francuzima i svima drugima o tom pitanju, jer verujem da svi moraju da razumeju o čemu je reč. Reč je o pokušaju ukidanja dijaloga i pokušaju progona srpskog naroda sa KiM i to je suština stvari. Mislim da su svesni posledica i da će pomoći da do takvih stvari ne dođe, nadam se”, rekao je Vučić.

Back to top button