Izdvojene vestiSrbija

Vučić: Uvek ću ići da razgovaram, ali nagledao sam se Kurtijevih trikova

SrbijaRealno/Beograd/22.02.23. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Abu Dabiju da će biti u Briselu sledeće nedelje i da će uvek ići da razgovara, ali, kako je rekao, sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem nema nikakvih razgovora.

Kurti pominje Slobodana Miloševića i zaostao je u tom vremenu, rekao je sinoć Vučić, koji je boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. “Biće naravno reči o ZSO zato što ću ja o tome da govorim, a moraće da govore i evropski predstavnici, a što se njega tiče, on to nikada ne bi formirao. Kurti će da ide sa varijantom: ‘da, ja prihvatam sve, ali prvo Srbija nas da prizna, a mi ćemo odmah da formiramo ZSO’”, rekao je Vučić za TV Pink.

Kako kaže, nagledao se Kurtijevih trikova i taktika bezbroj puta, tako da ne može da ga iznenadi. “Nije reč o tome da li sam spreman, prisusvovao sam toliko puta svim tim razgovorima više nego svi ostali zajedno. Nije mi teško da procenim s čim će da izađu. Oni će da probaju dan, dva pre toga da u inat Srbima sa severa KiM kažu: privremeni organi, pa da postave najgore Srbe, one koje niko ni za šta ne bi izabrao ne bi li zadali još neki udarac Srbima sa KiM uz pomoć ovih nesrećnika Rašića, Bogdanovića”, rekao je Vučić.

Back to top button