Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Велику штету наноси блокада и заузимање путева, плата у децембру 600 евра

СрбијаРеално/БЕОГРАД/8.12 – Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас, говорећи о протестима који се суботом одржавају у неким местима у Србији, изјавио је да велику штету нашој земљи доноси заузимање путева.

„Ја сам поносан на нашу земљу која није употребљавала водене топове, што смо и заузимање ауто-путева пропратили тишином и нереаговањем, иако је то противно закону, и нисмо гледали слике како се поступа према демонстрантима у много демократскијим држава света. Ово није због нашег страха, ово је излазак у сусрет грађанима који се се уплашили да неко нешто ради против њихових интереса. Нема потребе за страх, јер све ово што смо урадили, урадили смо за њих. Волео бих да људи у Влади Србије који су уморни не морају да буду министри, а да ово мало времена колико им је остало до краја мандата слушају људе који их окружују, а не себе“, казао је Вучић и додао:

„Хоћу да се извиним свим грађанима што су трпели терор неодговорних људи и оних који су добијали батине на противзаконито организиваним протестима, и старицама и старцима који су били вређани“.

Вучић је говорио и о лечењу деце, као и о оснивању зеленог фонда.

„Од 2007. до 2020. укупно улагање у екологију је 226 милиона евра. Ту морамо да будемо шампиони и зато сада излазимо са програмом. Људи могу да виде којом брзином Србија напредује и за то смо спремили новац. Идемо на оснивање посебног зеленог фонда за западну Србију у којем ће министарство уз већинско учешће грађана располагати средствима из Фонда по налогу грађана који ће имати већину у органима Зеленог Фонда. Имаће 10 милиона евра од 1. јануара да троше за најважније пројекте у овом делу Србије. Мостови ће бити урађени и због поплава, не због Рио Тинта, три нова моста ће бити урађена. Инжењери Путева Србије обићи ће у наредних 10 дана све деонице. Неки су већ били у Горњим Недељицама и радиће на замени бандера“, прецизирао је председник Србије. Вучић је истакао да је од пресудног значаја да се улаже у заштиту животне средине, и додаје да се нада да ће 14. децембра бити све добро у Бриселу када се отвара нови кластер о екологији, који је, како каже, својеврсно признање од Европске уније да улажемо у екологију.

„Желим да се извиним свим грађанима који су трпели последице нелегално организованих протеста“, казао је Вучић.

Не могу да вам опишем колико сам се јео када сам видео како је неко псовао пристојне људе, жене и баке. Али, то је цена демократије, а народ ће своју оцену о томе да да у наредном периоду, и то је веома важно, навео је председник Србије.

„Честитам грађанима Србије на томе што нам је потврђена улога о отварању кластера број четири на нашем европском путу“, рекао је и додао да обичним људима у Србији излази у сусрет, те да је важно да они то виде и знају.

„Знам да људи добро разумеју колико се борим и да виде колико напредујемо и да то потврђује Европска унија и све светске финансијске организације“, казао је Вучић.

Према његовим речима важно је да урадимо све што је могуће за наше грађане. „Људи ће имати већу запосленост, са чистом енергијом. Хвала људима на стрпљењу и што су показали своју снагу, а што се политичких супарника тиче позивам их на добру утакмицу 3.априла“, поручио је Вучић и додао:

„Верујемо да ће већ у децембру просечна плата бити већа од 600 евра на нивоу Србије, а у Београду 760. Ако упоредите са 2013, када је била 330, јасно вам је какав је напредак забележен“, апострофирао је.

Додао је и да је апсурд да на протесте позива човек који је од Рио Тинта узео 717.000 евра, а на демонстрације против човека који није узео ни динара, нити је довео Рио Тинто.

Back to top button