Izdvojene vestiPolitika

Вучић: За Крагујевац до 2025. године милијарда евра

СрбијаРеално/КРАГУЈЕВАЦ/6.12 – Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да би у Крагујевац до 2025. године требало да се уложи милијарду евра, чиме ће тај град постати гравитациони центар централне Србије и Шумадије.

Вучић је најавио да ће ускоро доћи у Крагујевац ,како би предочио цео план за развој тог града и Шумадије, наводећи да има много идеја и да ће грађани бити задовљни.

Он је рекао да ће у обилазницу око Крагујевца бити уложено минимално 155 до 200 милиона евра, чиме ће тај град бити спојен са коридорима 10 и 11, са Чачком и са Краљевом.

Навео је да ће за канализацију и пречистаче отпадних вода бити издвојено 308 милиона евра, и да је то суштина заштите животне средине у коју није улагано 70 година.

Рекао је да је то већ преко 500 милиона евра, а ако се буде радила ТЕ-ТО (Термоелектрана-топлана) за коју је процена 250 милиона евра, то ће са Дата центром од 55 милиона евра достићи 800 милиона евра.

Вучић је рекао и да предстоји анализа рада „Застава оружја“, као и свега другог што ће се радити у будућности.

„Биће милијарда за Крагујевац до 2025. године. То су улагања каква никада нису имали, а неће имати проблема ни са загађењем“, указао је Вучић.

„Када раширите ту мрежу нема ко неће видети бољитак у Крагујевцу. Крагујевац ће уз Чачак постати гравитациони центар централне Србије као што је Ниш за југ и југоисток Србије“, навео је Вучић.

Он је рекао да су то добре вести, као и да томе треба додати железницу, аутопут Карађорђе, као и друге ствари које ће добити Шумадија и Шумадијски округ.

Back to top button