Izdvojene vestiSrbija

Vučić: Za kupovinu oružja namenske industrije 186 miliona evra

SrbijaRealno/Beograd/13.01.24.- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija u ovom trenutku ima 186 miliona evra slobodnih sredstava na računu Jugoimport SDPR-a i da će tih 186 miliona biti odmah potrošeno na kupovinu oružja i oruđa iz fabrika srpske namenske industrije.

“To će biti osam Nora, a najeftinija je kupovina kada od sopstvene domaće pameti to kupujemo i zato ćete da vidite koliko toga možete za relativno mali novac da kupite i koliko to više vredi nego 246 ‘džavelina’ koje su izuzetno snažne protivtenkovsko i protivoklopnog oružje, ali ne snažnije od našeg, ali ne odgovara se istom vrstom oružja na isto oružje”, rekao je Vučić nakon obilaska Dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije.

On je dodao da će Srbija pored osam Nora uzeti 81 produženi “miloš” za prevoz pešadijskih jedinica i dodao da će svako od tih vozila biti naoružano dupsom ili 12,7 ili 14,5 milimetara ili 20 milimetara i protivoklopnim raketama kako bi moglo da u svakom trenutku pruži odgovor i težim oklopno-mehanizovanim jedinicama i borbenim vozilima.

“Uzećemo 30 kupola za Lazare sa specijalnim dupsovima, uzećemo i deo mađarske robe koju nabavljamo, to je 26 borbenih vozila pešadije i još nekih delova”, rekao je Vučić i dodao da je stigla i oprema koja je kupljena pre dve godine, a koja se tiče ometanja neprijateljskih dronova i niskoletećih letelica, helikoptera i aviona.

Naveo je da Srbija privodi kraju potpuno opremanje PVO sistema, koji će, prema njegovim rečima, predstavljati izuzetno veliki problem za svakog potencijalnog agresora na našu zemlju.

Veza: https://srbijarealno.rs/vucic-rezolucija-1244-predvidja-demilitarizaciju-a-oni-im-napravise-vojsku/

Back to top button