Izdvojene vestiPolitika

Вучић за ОРФ: Србија води одговорну политику

СрбијаРеално/БЕЧ/23.12 – Србија води одговорну политику, поштује Дејтонски споразум и интегритет Босне и Херцеговине, али и интегритет Републике Српске у оквиру БиХ, истакао је председник Србије Александар Вучић, поводом актуелне ситуације у БиХ и нагласио да Србији није у интересу да постоје тензије у тој земљи.

Вучић је, за аустријски јавни сервис ОРФ, казао да Србија има најмање интереса, као економија која најбрже расте, за тензијама у БиХ и региону.

„Србија поштује Дејтонски споразум, интегритет БиХ никада не доводи у питање, али истовремено поштује и интегритет РС унутар БиХ. Никоме не требају проблеми у БиХ, а најмање Србији која је најбрже растућа економија. Наша политика је одговорна“, објаснио је.

У прилогу у ОРФ-а посвећеном ситуацији у БиХ у оквиру кога је емитована изјава председника Вучића,истиче се да је Босна и Херцеговина у дубокој кризи, да босански Срби блокирају заједничке институције.

ОРФ указује да су корупција, социјални проблеми и све већи број грађана који напуштају земљу негативне појаве с којима се суочава БиХ.

Подсећа се да се у октобру идуће године у БиХ одржавају избори и да Милорад Додик и други политичари у БиХ користе националистичку карту да би придобили гласаче.

ОРФ, истовремено, констатује да нема проблема у суживоту грађана у БиХ.

Некадашњи члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је да су односи три народа добри, ако се узме у обзир да је било рата.

„Хрвати, Бошњаци и Срби немају никакав проблем да проведу дане или послују у било ком делу БиХ“, објаснио је он.

Back to top button