Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Закон и права других људи не смеју да се крше

СрбијаРеално/БЕОГРАД/1.12 – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, у обраћању грађанима, да неки ваде чекиће и да се показало да је голоруки народ ипак био наоружан, и да је кренуо на голоруки народ који није кршио никакве законе.

Вучић је казао да они који блокирају путеве крше Законе, јер то није дозвољено и додао да полиција не сме да обезбеђује разбојника који је упао у кућу, они морају да кажу да је нешто противзаконито и да у њима не учествује.

“Сву одговорност преузимају они који крже закон”, назначио је Вучић.

Председник је изјавио да одговорне политичке организације своје скупове пријављују полицији.

“Када сам био у опозицији, пријављивали смо сваки скуп, као и онај где смо шетали до Јавног сервиса, када је убијен Ранко Панић. Ниједан скуп од претходног викенда није био у складу са законом, а закон не сме да се крши. Такође, права људи не смеју да се угрожавају”, поручио је Вучић. рекао је председник.

Поносан је, каже, на полицију које је реаговала уздржано, као нигде у Европи, без водених топова и без пребијања оних који су угрозили животе других људи.

“И даље је питање да ли ће господин Прокић имати око, само зато што се дрзнуо да прође јавним путем. Замало је убио човека, пре тога потежући чекић или секиру док су други викали “убиј га, убиј га”. Мој савет полицији је да се склоне и да народ види докад ће трајати терор. Мој савет народу је да се уздрже и да пусте да виде докад ће трајати иживљавање. Не пада ми на памет да служим улици, већ народу Србије”, казао је Вучић.

Каже да би његови политички противници хтели да је он диктатор, а да они који су тукли људе, неће бити ослобођени одговорности. На писање појединих да је Србија на продају, каже да није динар добио, али је запитао зашто су неки добили новац од Рокфелера.

“Некима Србија јесте на продају, али за мене није. О глупостима да је Србија пред грађанским ратом… Србија никада неће бити пред грађанским ратом, а наша попустљивост и смиреност не говори о нашој слабости, већ о жељи за демократијом и напретком. Не заборавите да је Панић убијен, па се убиство крило. Нама такве ствари не смеју да се дешавају. Зато обе стране морају да буду одговорне, а ми ћемо да их пустимо да раде све што пожеле”, рекао је председник.

Три су, каже, кључна закључка.

Одговарајући на питања новинара о протесту за викенд и о томе како ће држава реаговати ако се блокира ауто-пут, Вучић је рекао да реакције неће бити.

“Пустићемо их да раде шта хоће, док не угрожавају животе и безбедност институција”, рекао је Вучић.

Истиче да је протест уродио плодом, а плод је, каже “да један младић може да остане без ока”.

“То је један плод демонстрација, а други је да је народ огорчен”, указао је Вучић.

Back to top button