Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Зеленовић гледа убијање, шокиран сам

СрбијаРеално/БЕОГРАД/30. 11 – Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је био шокиран и запрепашћен тиме што је Небојша Зеленовић у суботу био на три метра од места где су, како је рекао, убијали багеристу Душка Прокића и није се померио да спречи батинање.

Вучић је новинарима на Макишком пољу рекао да би он у таквој ситуацији трчао да спречи тучу, док је Зеленовић стајао и гледао.

“Ви стојите и гледате да некога убијају, зликовачки, а ви сте политицар. Ти да будес одговоран за грађане?! Можеш да зауставиш, а ништа не преузимас?! Био сам шокиран”, рекао је Вучић и замолио грађане да погледају снимак на коме се то види, преноси Танјуг.

Напоменуо је и да су поред Зеленовића билии припадници бившег режима који су пљачкали Шабац, а не грађани.

На питање да ли је сагласан са појединим мишљењима да је то техника демонстрација којима они желе да испоровцирају и полицију и народ не би ли некога повредили и тако мобилисали људе против њега, Вучић је рекао да се методи хибридног рата из разних центара воде на разне начине.

Наводи и да су они добар део политичара, чак и из СНС успели да склоне по страни да се мање боре, да се крију и чекају, јер виде да се петљају странци, да једна НВО има стотине хиљада евра…

„Али постоје људи које не мозете на такав нацин да уверите да престану да се боре за земљу. То је проблем оних који то раде, мисле да је довољно да их лепо примају у амбасади, да изазову немире и нереде, да имају тајкунске медије који нису за потцењивање“, казао је Вучић.

Он је додао да је то огроман број медија и огроман новац.

„Јер када вам власник једног од њих доведе брата председника једне од две најмоћније државе у регион да вам показе свима како је тата и како ће да одређује ко ће да буде на власти, нису лаке ствари. Ја сам то све знао јос од Мишковића“, рекао је Вуцић.

Он је навео да су ти људи заједно са америчком амбасадоим одређивали ко ће да буде у влади.

„Сада имате читав покрет оних који би поново да нам неке амбасаде, и поново неки тајкуни одлуцју ко це да буде власт. Ја ћу против тога да се борим док сам зив. Мозете да победите на изборима, на овима ћу предводити СНС, а друга опција је да ме убијете. Да се пласим васих демонстрација нећу и сваке недеље бар једанпут ћу долазити овде“, поручио је Вучић.

На питање шта очекује да сада кажу присталице бивсег режима који су тврдили да неће доћи на Макиш, а он је то учинио, Вуцић је рекао да не очекује ништа, сем лажи које свакодневно понављају.

Поводом тога што су се Мариника Тепић и Зоран Лутовац сликали са тзв. херојем еколошког устанка, (Драганом Миловановићем) и да ли Драган Ðилас хоће да га отме и покаже ко стоји иза тога, Вучић је иронично приметио да ће Кељменди и Чуме коначно да добију заступника у скупстини ако пређу цензус.

„Кељменди би хтео на Ðиласову, а Чуме код Зелених, биће туча око тога“, приметио је Вучић.

Back to top button