BeogradIzdvojene vesti

Вулин: Београд је безбеднији него икад у последњих 40 година

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.12 – Министар унутрашњих послова Александар Вулин одржао је данас колегијум са руководиоцима Управе криминалистичке полиције Полицијске управе за град Београд, на којем су министру реферисани резултати рада ове управе у протеклом периоду и предочени даљи кораци у борби против криминала.

Вулин је истакао да су припадници београдске криминалистичке полиције показали изузетну ефикасност и ангажованост током ове године и остварили значајне резултате у борби против трговине наркотицима, али и у борби против уличног и општег криминала, те да на територији наше престонице ове године није почињено нити једно тешко мафијашко кривично дело или убиство.

„Захваљујући оперативном, марљивом и упорном и тврдоглавом раду припадника криминалистичке полиције, Београд је безбедан град. Наше улице су сигурније и безбедније. Београд је безбеднији него икад у последњих 40 година. На улицама наше престонице ове године није било подметања бомби, сачекуша, класичних криминалних ликвидација и све то захваљујући ангажовању и раду вас професионалаца, али и захваљујући безрезервној подршци коју смо добили од председника Вучића, који је стао иза нашег рада“, истакао је Вулин.

„Припадници београдског УKП-а у овој години имали су рекордне заплене наркотика и оно што је најзначајније, имали су много веће заплене такозваних тешких и опасних дрога као што су хероин и кокаин. До данас је заплењено 14 килограма кокаина, а 2020. године 4,59 килограма, до данас је заплењено 19,65 килограма хероина, а прошле године 8,63 килограма.

Број пријављених кривичних дела на територији Београда у знатном је паду, до данас је пријављено 25.209 различитих кривичних дела, а 2020. године 29.190, 2019. године 34.952 кривична дела и на ове резултате сам и те како поносан. Београд је безбедан и сигуран град“, поручио је министар полиције.

Back to top button